Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım GÖZLEMLE VE ŞEKİLLENDİR
Dördüncü aşama olan “Gözlemle ve Şekillendir” arzuladığınızı elde edebilmeniz için kullanmanız gereken araçlar ve temel materyalle ilgili bir aşamadır.
Bir adım önceki adımları biraraya getirir.Bu ana kadar kendinizi hazırladığınıza göre hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz değişimi yapmak için ilerleyebilirsiniz.Ben buna kuantum yaklaşımı diyorum.Bu aşamada arzuladığınız değişimleri içinde barındıran kendi gözlemleriniz ve seçimlerinizle yaratmaya adım atacaksınız.Bu aşamada uygulayabileceğiniz çeşitli teknikler mevcut.Bunlardan hangisini tercih ederseniz onu uygulayabilirsiniz.
DÖRDÜNCÜ ADIM :GÖZLEMLE VE ŞEKİLLENDİR.
Bilim ,gerçekliği canlı hale bizlerin getirebileceğini öğretmiştir.Ancak bunu hayali bir şeyi gerçek yapabilirmişsiniz gibi algılamayaın.Elbette varolmayan bir fiziksel nesneyi var yapamazsınız.Bundan çıkarmanız gereken ,zaten var olan bir şeyi düşünceleriniz ,duygularınız ve arzularınız gibi somutlaştırabileceğinizdir.Çünkü onlar aslında birer enerji dalgasıdır.Bu küçük varlıkları çeşitli frekanslarda titreterek onlar gerçek dünyaya getirmek için aşağıda önereceğimiz teknikleri kullanabilirsiniz.
Bu teknikleri uygularken kendinize hatrılatmanızda fayda sağlayacak bazı ipuçları vermek istiyorum
Zihninizdeki resim öyle güçlü bir resim olmalı ki onu bilinç düzeyine taşıyabilesiniz ve gözlemleyebilesiniz.Gözlemlediğiniz gerçekleşecek olandır.Bunu aklnızdan çıkarmayın.Bu Kuantum Düşünce’nin temel prensibidir.
Bu tekniklerin anahtarı arzuladığınız şeyi en derinlerde samimiyetle istediğinizden emin olabilmenizdir.Bu tekniğe gerçekten tutkuyla istediğiniz küçük bir şeyle başlayabilirsiniz.Çok istediğiniz ama gerçekleşmesinin hayati önemi olmayan bir arzunuzu seçin.Bu egzersizi içten ve dürüstçe yapıp, o küçük şeye sahip oldugunuzda hayatınızda gerçekten değişmesini arzuladığınız büyük hayalinizi gerçek kılmak için kendinizi daha güvenli ve güçlü hissedeceksiniz.
GÖZLEMLEDİĞİNİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK
Araçlarınız hazır ve açık olduğundan emin oldugunuzda arzunuzu yaratmaya,yani hayatınıza sokmak istediğiniz şeye sahip olmak adına adım atmaya başlayabilirsiniz.
Tek bir yola fazla bağımlı hissetmeden arzunuzun ne şekilde gerçekleşmesini istediğinizi düşünün.Bir diğer deyişle tek bir kanala odaklanıp arzunuzun gerçekleşebileceği kanalların tümünü kapatmayın.Sadece arzunuzun gerçekleşmesinin en kolay ve en doğrudan yolu üzerinde düşünün. Unutmayın bu yol en beklenilen yol olsa da arzunu zbaşka bir yönden de gereçekleşebilir.
Örneğin,bir okula kabul edilmenin ilk yolu o okula başvuru yapmaktır.Başvurunuzu yapmazsanız kabul edilmeniz mümkün değildir.Gerçi hiçbirşey imkansız değildir.Anlatılmak istenen daha en başından mucizelerden medet ummayın. Açıkça ortaya koyun.Bunu yaparak halihazırda kalbinizde ve zihninizde var olan birşeyi kendi öznel dünyanıza taşımış olursunuz.Bu şekilde gözlemleyip onu gerçek yapabilirsiniz.Şekillendirin,hayatınıza anlam ve derinlik katın.
Size kapı açacak en basit yolu bulun.İşiniz doğanın mucizesine bırakmayın.Sorumluluğunuzu hissedin.İşgüzarlık edip en zahmetli,en zorlayıcı yolu seçerseniz bu sabotaj olur.Tüm bunlara rağmen siz en olmayacak seçeneği seçiyor,en taşlı yoldan gitmeyi umuyorsanız ya da birinizin sabah kapınıza arzuladıgınız şeyi bir armağan olarak bırakmasını bekliyorsanız, hala niyetiniz düşünceleriniz ve duygularınız arzunuzla ilgili çelişki yaşıyor demektir.İçten içe bu dileğinizin gerçekleşmesini istemiyor olabilirsiniz.Kimi zaman kişi bunun farkında değildir.
Joan bir eş bulmak umuduya internet üzerinden arkadaş bulma sitesine kayıt olmuştu.Hayatında ciddi bir erkek arkadaş bir duygusal ilişki istiyordu.O güne kadar arkadaşlarının tavsiyeleri ile farkl ıinsanlarla tanıştırılmıştı.Zihnini ve kalbini herkese açık tutuyor,önyargılı davranmıyordu.Markette,kütüphanede,yolda ,durakta kalbi açıktı.Hayatına girecek adamın kim oldugu,nereden geldiği önemli değildi.Espirili,dürüst,hayat dolu ve nazik olması yeterliydi.İyi bir erkeğin karşısına çıkması an meselesiydi ve bu adam herhangi bir yerden karşısına çıkabilirdi.Bu açıklığı sayesinde Joan’ın hayatının erkeğini bulması sadece 2 haftasını almıştı.
Tom ise yeni bir iş arıyordu.Özgeçmişini web sitelerine göndermişti.İşi bu yolla bulacağından emindi.Hatta bu başvurulardan birinin muhakkak olumlu sonuçlanacağına o kadar inanmıştı ki,arkadaşından gelen bir iş teklifini kabul etmemiş bu fırsatı elinin tersiyle itmişti.Bunu yapmayın.Kendinizi tek bir kanala endeksleyip sınırlandırmayın.Bu olasılıkları yok eder.
Arzunuzun farklı şekillerde gerçekleşebileceğini unutmayın.Tüm fırsatlara açık olun,kimi zaman arzunuz hiç düşünmediğiniz bir şekilde ve ummadıgınız birzamanda gerçekleşebilir.Arzu ettiğiniz şeyin size nasıl ulaştıgı önemli değildir.Önemli olan hayatınızda beklediğiniz değişimin gerçekleşmesidir.Bunu söylerken prensiplerinizden ödün vermenizi beklemiyoruz.
Aşağıdaki teknikleri hayatınızda beklediğiniz değişimlerin gerçekleşmesini sağlamak için kullanabilirsiniz.Bu teknikleri göz önünde bulundurarak kendi yönteminizi yaratabilir,bu teknşkleri istediğiniz zaman istediğiniz sıklıkla tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.Karar verici olan sizsiniz,size nasıl doğru geliyorsa onu yapmaktan çekinmeyin.
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- |