sol göğsümde bazen sürekli bir ağrı oluyor ama sanki geğerince biraz rahatlıyorum aca bu kalptenmi yoksa midemden dolayı bir sorunmu birde benim safra kesemde taş var bunun etkisi ola bilirmi ben kilolu bir bayanım tansiyon sorunum yok şimdiden teşekkürler
Dr. Editor Saglikdanis
29.04. 10:57:31
evet. gaz ve şişkinlik kalp rahatsızlığını taklit eder.
safra kese de taş olanlarda safra konsantre edilemez ve bol miktarda safra ince barsaklara akar bunun bir kısmı mideye reflü olur ve alkalen reflü gastrit durumunu oluşturur. bunlarda gaz ve şişkinlik yapar.
yağda yumurta yediğinizde 1-2 saat içinde sağ üst karın bölgesinde veya karında ağrılar, şişkinlik hazımsızlık yapıyorsa safra kese operasyonla alınması gerekecektir. ancak öncesinde gastroskopi yaptırmayı unutmayın zira mide patolojileri de benzer şikayetleri yapabilir. önce mide sorunu vardsa onu tedavi ettirmelisiniz. aksi takdirde boşuna safar kese ameliyatı olma durumu doğabilir.
özetle
gastroskopi ile mide sorunu ve reflüyü dışlayın var ise tedavi olun tedaviye rağmen şikayet devam ediyorsa ve yağ- yumurta intolerasnı var ise kese operasyonu açısından bir cerraha başvurun, yağ- yumurta intoleransı yok ise irritabl barsal açısından tetkik ve tedavi yapılmalıdır.
sağlıcakla..
okuma önerileriniz.
-Safra Taşları
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.