Alıntı:
Ismail/Bülbül Nickli Üyeden Alıntı
Bu yorumu, "Reiki evi" baslikli yazima yapilan yorumlara cevap vermek icin yazmistim. Fakat her ne hikmetse o konuyu kilitlemisler:( Hatta bazi okuyamadigim yorumlari da silmisler. Cok üzüldüm.:( Yazdigim yorumu buraya aktariyorum. Iyi ki de gönder tusuna tiklamadan kopi yapmisim... Cok sevgili kardeslerim,
Buraya geldim geleli Reiki'nin kurallarini anlatmaya calisiyorum. Kurallarini diyorum dikkat edin! Bunu bilincli olarak söylüyorum. Cünkü mistik ilimler kurallari ile anlasilir, dogru uygulama ile de yasanir. Yasanir dedigimiz sey; insan bunu kendi icinde yasar. Mistizm, bilinmeyenleri bilmek anlasilmayanlari anlamaktir. Astral yoldan alinan bilgiler anlatilmaz, anlatilamaz. Cünkü bu dünyevi dilin bunlari anlatmaya gücü kuvveti yetmez. Cünkü anlatacak kelimeler bulunamaz. Sevgili kardeslerim, cok iyi cok üstün bir Üstad oldugumu hic bir zaman söylemedim, söyleyemem. Geldigim de ismimin yanina koydugum; "Usui system Reiki Master/teacher" ise kendimi üstün gördügüm icin degil, günümüz de onlarca Reiki cesidi birbirine karistigi icin bu titeli koyma zorunlulugu hissettim icindir. Kimin ne oldugu anlasilinca da hemen cikardim zaten. Her seyi ben biliriim iddiasinda degilim. Hic bir yazimda da böyle bir sey yazdigimi animsamiyorum. Nasil böyle bir söylerim ki" Tek'in kurbani olmus, sevginin icinde yok olmusum. Cananin icinde canim kaybolmus, vahdaniyet sevgisine gark olmus birinden ne beklenirse onu bekleyin bu garipten. Yolumuz Hz.Mevlana yolu, anlayisimiz Hz.Yunus, anlayisidir bizim. Reiki ilmini almamizin tek sebebi ise; bu bir olan yolu daha cabuk nasil katederiz, vuslata daha cabuk nasil ererizden gecmektedir. Kimseye bir sey kanitlamak gibi bir düsüncemiz asla yoktur, olamaz da zaten. Bunca yazdiklarimizdan bilgi anlam cikarilamiyorsa da bu bizim sucumuz degildir. Mistik felsefelerin ayri ayri isimlerle anilmasi, cesit cesit ögretileri olmasina ramen hedef aynidir. Tüm bu yollar suyun cesitli arklardan gelip bir Umman'da birlesmesi gibidir. Hz. Mevlana tabiri ile; "tüm yollar Allah'a cikar." Cabamiz; yaptiginiz ya da yapmak istediginiz bu egitimin bu felsefenin dogru anlasilmasidir. Hangi seviye de olursak olalim, bunu dogru uygulamiyor dogru anlatamiyorsak, bundan bir sonuc beklememiz hayal olur. Reiki inisiasyonu cok önemlidir. Inisiye olacak kisi buna önce iyi hazirlanmali bu felsefeyi cok iyi bilen Üstad'ini bulmali ve sonra inisiye olmalidir. Bu yol keskindir, bu yol dikenlerle calilarla doludur. Önünüzü acip sizi hedefe ulastiracak ise Üstad'dir. Sizler hepiniz zaten birer günessiniz. Önünüzde ki bulutlar parlamaniza isik sacmaniza mani olmaktadir. Bu kara bulutlari önünüzden alip isiginizi sacmanizi saglayacak kisi sizin en kadim dostunuz Üstad'inizdir. Bu yolda ilk yapilmasi gereken; öncelikle yolu cok iyi bilen bir Üstad bulmanizdir.
Ütad'iniza mutlaka soyagacini (silsile) sorun ve aldigi egitimi belgelemesini isteyin.
Gösterdigi belge Usui system degilse bu gercek olan Reiki degildir.
Gösterdigi belge de; Usui system ise suna cok dikkat edin; belgenin üzerinde mutlaka Master/teacher, ya da Meister/Lehrer yazmalidir.
Gösterilen belge de sadece Master ibaresi varsa o kisi inisiye islemini yapmakla degil kendini asmakla görevlidir. Sadece Master seviyesinde olanlar asla inisiye yapma yetkileri yoktur.
Eger yaptigi Usui system Reiki ise Ve de kendisi Teacher ise ona Üstad'a baglanin ve inisiye olun...
Inisiye islemi sonucunda kendinizde Fizyolojik ve psikolojik olarak bazi gelisimler baslayacaktir. Bunun en zor devresi 21 gündür. Üstad sizi kendi cemberi icine alarak korur gözetler. Üstad'in pozitif enerjisi her an sizinledir. Cünkü cakralariniz acilmis her ne kadar pozitif enerjiye aciksaniz da negatif enerjiye de aciksinizdir. Bazi sevgili kardeslerim bundan rahatsiz olsalar da bunlari anlatmaya devam edecegim. Milletime kendi insanima bildigim dogrulari anlatmaya calisacagim. Takatim kalmayana dek, gücüm enerjim tükenene dek bunlari anlatmayi boynumun borcu olarak kabul ediyorum. Sakin ola kardeslerim, Reiki 1 seviyesini ögrenmeden iyice hazmetmeden Reiki 2'ye gecmeyin. Reiki 1 cok önemlidir. Reiki hakikinda icsel bilgilerin cogu bu devrede elde edilir. Bunun icin önce kendinizi iyi kesfetmeniz, kendinizi ve yarataninizi iyi tanimaniz lazimdir. Bu devrede icsel olarak cok güzel anlar gecireceginiz gibi bazi negatif olgulari da yasayacaksiniz. Gecmisinizden o güne kadar yasadiginiz bazi olumsuzluklar icinizde ki kücük ben'i yaralamis, cok darbeler almistir. Bu yaralar yavas yavas iyilesecek icinizde ki o öz BEN'iniz kendini tamir edecektir. Bu devre kisa olur hemen Reiki 2 inisiasyonu yapilirsa bu iyilesme durur. Durdugu gibi baska olumsuz sonuclar da dogura bilir. Iste bunun icin Reiki 1 seviyesi cok önemlidir. Sunu unutmayin. Reiki'den ne ögrenecek neler yasayacaksaniz bu devrede yasayacaksiniz. Diger seviyelere gecmeden önce bunun hazzini cikarin. Yasama, hayata yeniden dogmayi bu devrede gerceklestireceksiniz. Sunu da unutmayin ki" hic bir dogum sancisiz olmaz. Siz Reiki iki seviyesini hic düsünmeyin. Zamani gelince Üstad bunu size söyleyecektir zaten. Benim gibi olmayin. Benim, Reiki 1 ve Reiki 2 arasi 4 yil sürdü. Ikide bir hocama telefon acar sorardim:) Ne zaman artik Reiki 2 seviyesine gececegim diye. O da bana sabretmemi ögütlerdi:) Reiki'de seviyeler de cok önemli degildir zaten. Önemli olan insanin kendini gelistirmesi sevgi yolunu iyi ögrenmesidir. Bir kere iniseye olduktan sonra artik siz ölene dek bir kaynaksinizdir. Yillarca yapmasaniz da önemli degildir. Ne zaman diler isterseniz Reiki sizi o zaman bulur ve akar. Gercek Üstad'lar Reiki 1 seviyesine cok önem verirler. Bu da yukarda belirttigim sebeplerdendir. Bizi bilgi vermemekle suclayan hatta yargilayan itham eden kardeslerimiz, sadece bir sözümüze takildiklari icin yazdiklarimizi göremiyorlar. Bizim söyledigimiz sudur: Gercek Reiki yüzlerce yil gecmisi olan Dr.Usui Reiki*sidir. Diger tekniklere karsi cikmiyoruz. Her ne kadar bunlarin sonuna REIKI ibaresi eklense de onlarin REIKI olmadigini söylüyoruz. Sanirim bunun icindir bunca isyan. Her ne teknigi yapiyorsaniz yapiniz bunlara saygimiz vardir. Ama lütfen adina REIKI demeyin diyoruz. Zülfüyare dokunulunca Ego'lar bunu kabul etmez diretir. Sadece bu söylemimize takilip, bizi bilgi vermiyorsun, gercek Üstad böyle mi olur gibi suclayan sevgili kardeslerime de icim de en ufak ne bir kin ne de kiskanclik vardir. Hepinizi cok seviyorum. Burada bulunmaktan siz kardeslerimle olmaktan onur duyuyorum. Allah'a emanet olun. Isik sevgi daima sizinle olsun. Ismail |
sevgili ismail bey
ben ozetle reikiden bekledigim daha ziyade boyle bir tutum demistim ama birine saldiriyormusum gibi algilandi.daha sonra mesele uzayinca konu kilitlendi.size tesekkur etmistim,gercekten aydinlandim cunku ben de her onume gelenin ben reiki yapiyorum gel sana sifa vereyim deyip arkasindan mahalle kavgasi yapmasini celiskili buluyordum(kendi ozel cevremden bahsediyorum kimse alinmasin),bu yuzden benim mantigima daha cok uydu anlaminda birseyler demek istedim ama sitedeki bazi kisiler onlara kinaye yaptigimdan emin oldular ve beni kinadilar.ben onlari tanimam ve yontemlerini de bilmem bzen ayakkabi alirken bile tatli dil sizi ikna eder,bkin kimseye tatli dilli degilsiniz demiyorum,sadece bu beni celbetti diyorum.bizim ogretmenimiz var cumlesinin ardindan el sallayan smileyi herkes yanlis anlayabilir ama sonra cok zarif bir sekilde ozur dilemeyi bilmissiniz,bence her tur ruhsal gelisimde onemli olan hicbir seyi yanlis anlamamak,yanlis yapmamak insanustu olmak,tanri olmak degil,insanligiyla barismak,eksik oldugunu kabul etmek ve buna ragmen olgunlasmaya calismakdir(gene kimseye birsey demedim nacizane fikrimi ortaya atmaktir amacim).bu anlamda reiki hakkinda anlattiklariniz bana ikna edici geldi.simdi baskasi gene saldirdim diye anlayip bana bir seyler soyleyecek sonra mesajim silinecek diye korkuyorum ve icimde bu korku hissinin bulunmasini sevmiyorum
sevgli redflowers,hayal hanim ve diger arkadaslar,
sitedeki reiki hakkinda yazanlarida okudum.ismail beyin dilinden daha iyi anladim,belki uslubu bana uydu.aslinda tartisma anindaki tutumu buna delil oldu benim demek istedigim sadece bu ve bunu bile diyemiyorum:(
ben hep azarlayan ogretmenleri degil,sevgiyle anlatan ogretmenleri tercih ederim,bununla kimseye kinaye yapmiyorum lutfen ustume gelmeyin,yumusakligi tercih ederim diyorum sadece,her lafim saldiri gibi geliyor simdi bana da,demek boyle bakinca boyle gozukuyor,ne desem diyeyim kurtaramiyorum...belki baskasina ait reklamlara izin vermiyorsunuzdur sorun buysa hocama kendi sitesinden de ulasirim buradan yazicam diye bir sey yok ve oyle bir sorun yok gibi gordum ama bilmedigim seyler varsa soyleyinde bileyim ve daha fazla uzulmeyeyim bos yere,burasi paylasim,fikir alisverisi yeri diye yaziyorum,ama mesajlar amacini asiyorsa amac nedir onu da anlayamiyorum:(hicbir seyi anlamiyorum gercekten gereksiz yere cok fazla uzuldum...
bu sizin icin farketmiyor olabilir ama yeniden yanlis anlasililip ve tepki gorup susturuldugumda istemiyerekde olsa gitmek zorunda kalcagim ve ben buraya uzulmek icin gelmiyorum.yanlis anlasildigim bir yerde kalmak ve rahatsizlik vermek istemem kalanlarada saygili sevgilerimi sunarim hayal hanimin dedigi gibi.kimseye kesinlikle darilmam cunku darilmak negatiftir guzellikle gitmesinide bilirim.