Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2010, 10:23 AM   #3 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: değersizlik inancı

Alıntı:
MERAGİR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar ben 1 yıldır telkinleri dinliyorum ama hala kendimi eleştiriyoruum kendimi beğenmiyoruum.bazen kendime olan güvenim sevgim en üst seviyedeyken durduk yere sebebsiz aşağı iniyor, şunu anladım ki gerçekten düşüncelerimden kaynaklanıyor bu düşüncelerimi nasıl değiştireceğim değişmiyor hep aynı şek,ilde tekrar ediyorum bir iyi bir kötüyüm artık yoruldum, kendimle uğraşmaktan. ne yapmalıyıım
aynı durum bende de var..gerçi 1 yıl olmasa da 6 ay dinledim ben telkinleri ancak hala senin anlattığın duyguları yaşıyorum..bu konuda yanlız değilsin öncelikle onu söyleyim...
kişisel gelişimle bayadır uğraşan birisi olarak şunu anladım ki..hayattaki en zor şey kendini sevmeyi başarmak...insan bir inançla bir dağı bile yerinden oynatmayı başarabilir ancak kendini sevmeyi bilmeyi herkes başaramıyor...
başarılması en zor şey..ve aynı zamanda da herşeyin temeli ve anahtarı...

faydalı olurmu bilmiyorum ama aklıma ufak bir fikir geldi...
sevgi ve değerlilik duygunun artmasını sağlayacak olan cümleler bul ve kağıda yaz..bunu nasıl bulabilirsin ? kendine şu soruyu sor...başkalarından hangi sözleri duymuş olsaydım kendimi çok iyi hissederdim ?
mutlaka ki kendimizi değerli hissetmek için sevdiğimiz kişilerden veya belirli bir kişiden o kafamızda belirli olan ve bize söylenmesini istediğimiz sözler mutlaka vardır... duymayı beklediğimiz bu sözler aslında hangi duyguları hissetmeye ihtiyacımız varsa onlar hakkında ipucu veriyor bize...

mesela seni seviyorum sözünü duymayı bekliyorsak sevildiğimizi, kabul gördüğümüzü, beğenildiğimizi anlamaya hissetmeye ihtiyacımız var demektir.....sen de kendinde bu duyguları yaratıcak olan cümleler bulabilirsin....örnekler çoğaltılabilir...

işte onların bize onları söylemesini beklemeyi bırakıp o sözleri biz kendimize söylemeliyiz...kim tarafından söylendiği önemli değil beyin hepsini algılıyor sonuçta...

bu cümleleri belirledikten sonra cep telefonuna ses kaydediciyi açıp bunu oku kaydet ve gün içinde bunu da dinleyebildiğin kadar dinle...faydası olacağını düşünüyorum..ben de deneyeceğim..

imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla