Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-08-2008, 10:56 PM   #7 (permalink)
GündüzAlp
Guest

Standart Ynt: Sirf kazanc saglamak icin yapilan inisiasyonlar...

Sevgili Mücevher,

Sevgili can, yazdiklarinizi muhabbetle okudum. Yanlis anlasildim galiba. Hic bir zaman benlik güdüp, benim Reik'im iyi sizinkiler zinhar kötüdür demedim. Nasil diye bilirim; Reiki benim senin diye bir sey mi var ki? Reiki evrensel sevgidir. Kaynagi ise yüce Yaratan'dir. Buna sahiplenmek ne haddime benim? Nacizane ögrendiklerimi siz sevgili kardeslerimle paylasmaya calistim. Tüm söylemlerim ögrendiklerimdir. Ögrendiklerim ise Usui system Reiki Üstad'larinin ögretileridir. Dr. Sylvia hanim efendi hocamla 6 yilim gecti. Kendisi Usui Reiki büyük Üstad'idir. Simdiye kadar ögrendiklerimin cogunu Sylvia hocamdan ögrendim. Eger ben bilmeden bazi kardeslerimi üzdüm kirdimsa yürekten, kalpten af ve özür diliyorum. Beni de onlar kirdi üzdü gibi seyler yazmaktan ise hicab duyuyorum. Sevgili kardesim, hic bir teknige karsi cikmamakla birlikte, gercek Reiki'nin ne oldugunu, nasil uygulama gerektirdigini, ve kimler tarafindan yapila bilecegini su 3-5 gündür bildigim ve ögrendigim ölcülerde anlatmaya gayret ediyorum. Canlarima kardeslerime, "zavalli insanim sizler bilmiyorsunuz. bakin sadece ben biliyorum gibi bir sey yazmam, ya da düsünmem mümkün mü sizce?" Benim insanim, benim gözümde dünyanin en zeki ve anlayisli insanidir. Bunca ülkeler gezdim, sayisiz insanlarla muhatap oldum, ama kendi insanimin yakinligini sevgisini baska yerlerde tatmadim. Sevgili can, dogrulari ögrenmekten korkmamaliyiz. Sadece benim dogrularim dogrudur iddiasi ile Ego'larimiza yenilip benlik gütmemeliyiz. Hic bir mistik felsefe Reiki kadar baska baska isimler verilerek üremedi. Enerji tekdir. Kaynagi bellidir. Bu kaynaktan cesit cesit enerji gelmez. Kendisinin tek oldugu "HAY" oldugu gibi tüm varliklara verdigi enerjide tekdir. Bunun adina "A" enerji "B" enerji denmesi hic farketmez. Reiki sözlük ifadesi ile "Evrensel enerji" demektir. Reiki'nin tarihi bu anlamda sonsuzdur, ve sonsuza kadar da sürecektir. Cünkü bu enerji varlik var olali beri vardir. Hz. Isa'nin ölüleri bile dirilttigi enerji bu enerjidir. Bu enerji biz insanlara ve tüm canlilara cakra yolu ile akmaktadir. Ancak cocuklugumuzdan beri yasadigimiz bazi olumsuzluklar icimizde ki kücük cocugu (kleine kind) yaralamis, bir veya birden fazla cakralarimiz tikanmistir. Cakralar tikaninca saglikli enerji akimi durur, ve bu yüzden de bir cok hastaliklar meydana gelir. Reiki inisiasyonu bunun icin vardir. Herhangi bir canliya, ya da biz insanlara Reiki inisiasyon islemi yapilinca cakralar acilir, ve vucuda saglikli enerji akmaya baslar. Bu Reiki'nin birinci devresidir. Yani Reiki 1'dir. Bu islemi yapan kisinin elinde ehliyeti (belgesi) Reiki (Master/teacher) olmalidir. Deneyimleri tecrübeleri olmalidir. Ki" inisiye yaptigi kisiye yeterli bilgileri aktara bilsin onu Üstad'lik cemberine alip korusun. Bu da sunun icindir; bu devre de Reiki inisiye olan kisi bazi fizyolojik ve psikolojik degisiklikler yasar. Fizyolojik olarak organlar saglikli enerji akimi ile kendilerini yeniler. Bu yenileme esnasinda bazen kücük de olsa acilar cekilir. Bu da sunun icindir; vücuda Reiki akimi saglanica, artik Reiki kendi isini yapmaya baslar, Reiki suurludur. Bazi kronik hastaliklari iyilestirirken acilar cekilmesi dogaldir. Reiki önce o hastaligin hangi organda oldugunu tesbit eder ve oraya akmaya baslar. Eski kroniklesmis hastaliklar yavas yavas iyilesmeye, hasta olan organ kendini yenilemeye dogru yol alir. Bir de bunun Pisikolojik yönü vardir. Eskiden yasanmis alt suurumuza yerlesmis bazi cekingenlikler, bazi korkular vardir. Bunlar da Reiki ile iyilesme devresine girdigi icin, önce tekrari yasanir. Yani bir takim korkular cekingenlikler yeniden baslar. Bunlar gecicidir. Reiki bunlari bir bir tesbit ettigi icin zaman zaman cok duygusalliklar da olur. Reiki 1 seviyesi dedigimiz devre bu devredir. Bu devre de Üstad cok yogun olarak astral seviye de ögrencisi ile ilgilenir. Mental olarak da ögrencisini yalniz birakmaz. Bu devrenin en zor kismi 21 gündür. Üstad 21 gün boyunca gerek Maillerle, gerek msn, gerek telefonlarla ögrencisine manevi destek saglar. Tüm bunlar, ve gelecek devreler icin Üstad secimi cok önemlidir. Burdan sakin ola su anlasilmasin: "Sadece ben yaparim. Benden baska kimse bu isi yapamaz" gibi bir sey söylemiyorum. Mutlaka Türkiye'de bu görevi yapan kardeslerimiz mevcuttur. Bu ve diger seviyeleri ben, uzaktan internet üzerinden gerceklestiriyorum. Hos, Reiki'nin uzagi yakini da yoktur ya" Neyse biz kaldigimiz yerden devam edelim. Reiki 1 seviyesi oldukca uzun tutulmali, ögrencinin kisisel kesfine izin verilmelidir. Hemen bir kac ay sonra Reiki 2 seviyesine gecen ögrencilerin cogu bu kisisel kesfi yapamaz. Peki nedir bu kisisel kesif: Reiki inisiasyonu ile birlikte ögrencide önceden tikanmis olan tepe cakradan astral bir yol acilir. Ögrenci bu yoldan bazi bilgiler elde eder. Bu bilgiler ögrenciyi bazi seylere yönlendirir. Kimi ögrenci bu güne kadar ögrendiklerinin hic birinin yeterli olmadigini anlar, yeniden bir takim kesiflere baslar. Kimi ögrenci önceden hic bilmedigi bazi yetenekleri kendinde kesfeder. Kimi ögrenci de kendisinin sifaci oldugunu, bununla insanlara sifa dagitmasi gerektigini anlar. Ögrencinin mizacina göre ögrenci buna benzer kesifler yapar. Bu devreler ögrenci icin kolay degildir. Cünkü, Hayata, yasama yeniden dogar. Icinde eskiden bulunan kin, nefret, haset, fesat, kiskanclik gibi olgulari yavas yavas terketmeye, bu olumsuz duyularin kendini rahatsiz ettigini anlamaya baslar. Üstad bu devrelerde ögrencisine kendi deneyimlerini aktarir, ögrencisine kilavuzluk eder. Tüm bu yazdiklarimdan anlasilacagi gibi, ögrenci bu bilgileri Reiki 1 seviyesinde elde eder. Ögrenci Reiki 2 seviyesine gecmek icin acele etmemeli Üstad'inin ögretilerini iyi hazmetmelidir. Burda yapilan telkin olayi benim cok ilgimi cekmektedir. Telkin cok önemlidir. Bazi önemli telkinler Reiki'de de mevcuttur. Örnek: "Bu gün kimseyi kirmayacagim, üzmeyecegim. Bu telkin sesiz ve sakin bir oda da Reiki ile birlikte bir kac kez tekrar edilirse. Beyin bunu algilar, Immunsysteme yollar. Immunsystem gerekli organlara, o organlar da hemen bunu ifa etmeye baslar. Reiki inisiye olan kisi de telkin daha cok tesir eder. Cünkü o kisinin cakralari acik, ve pozitifdir. Simdilik bu kadar yeterli diyor. Hepinize en derin muhabbet ve sevgilerimi yolluyorum. Kabul edilmesi dilegimle. Ismail