10-05-2010, 12:01 AM
|
#14 (permalink)
|
Teğmen
Tesekkür: 188
81 Mesajinıza toplam 444 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: TANRILAR OKULU Ben de kitap fuarında daha önce adını duyduğum ve okumaya niyetlendiğim ancak bu zamana kısmet olan Tanrılar Okulu kitabını buldum ve okumaya başladım. Çok sürükleyici bir kitap. Altını çizdiğim yerleri burda paylaşayım derken beyya'nın konuyu daha önceden açmış olduğunu gördüm. Epeydir yazmamış ben devam edeyim Yalnız kitabın en başından başlayacağım beyya'nın yazdığı cümleleri ben de tekrar yazabilirim idare edin artık TANRILAR OKULU Önsöz Yeryüzündeki en korkunç hastalık kanser ya a Aids değil, insanın çatışmacı düşünce yapısıır. Prometheus'un ele geçiriği kutsal ateş gibi, ben de Dreamer'in dünyasından yakaladığım o eşsiz parıltıyı, bir gün sıradanlığın korkunç döngülerini benim gibi terk etmek isteyen kadın ve erkeklere ulaştırmak üzere sımsıkı kavradım. Zorbalıkla varlığımıza hükmeden zihinsel tasarılaran, eski düşünce yapılarından, önyargılardan, boş inanışlardan ve uzlaşmalardan vazgeçmek için bir Okul'a, bir sisteme, bir kaçış planına ihtiyacımız var. Kimse bunu tek başına gerçekleştiremez. İnsanın, bunu çoktan başarmış, hipnotik bir masalın ve dünyanın alıştığımız betimlemesinin tutsağı olduğunun farkına bizden önce varmış ve o zindanlardan kaçıp kurtulmuş birine ihtiyacı vardır. Sadece kendi korkuları ile yüzleşmeye zorlananlar, kendi acizlikleri ve eksiklikleri üzerinde düşünmeye katlanabilenler başarılı olabilirler. İnsanın yazgısını değiştirmesi mümkündür. Bunun için insan psikolojisini, düşünce ve inanış sistemlerini değiştirmemiz, hipnotik dünya hikayesinin kökünü, insan bilincinden ve böylelikle toplumsal yaşamdan kazımamız gerekmektedir. Herkesin dreamer ile karşılaşmasını dilerim. Dreamer'in varolduğunu ve karşılaştığım en gerçek varlık olduğunu sizlere aktarmak istiyorum. O'nun zamandan bağımsız ve kusursuz dünyası bizimkinden çok daha gerçek ve yaşam dolu.Bu yol çetin bir yol. Güzelliğe, mutluluğa ve hakikate uzanan bu dar geçit, belli bir azınlık içinden sadece bir kaç kişiye açılacaktır. Bilinenden çok daha efsanevi zenginliklere uzanan yeni ve süratlı bir rota. Dreamer ve öğretileri ile karşılaşmamış olsaydım, Ne bu kitap var olabilir, Ne de ben tek bir satır yazabilirdim. Stefano E.D'Anna |
| |