Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm.. merhaba sevgili günlük..
psikolojik sıkıntımın nedeninin hayatı çok yönlü olarak yaşamak zorunda kalışım ve bunların sınırlarını net belirleyememem ve hangi yapacağım şey hangi gruba ait bunu kategorize edememem olduğunu anladım..
hem kendi hayatımı yaşamaya çalışıp hem babamla ilgilenip hem evle ilgili işleri yapmaya çalışmak ve doğru yapmaya çalışmak...dış dünyadaki kötü niyetli insanlara yem olmamaya çalışmak ve bunun yanısıra okulu bitirmeye çalışmak gündemden ve değişen şeylerden haberdar olmaya çalışmak gibi çok yönlü görevlerim var bu arada bilgisayarımı da düzenli tutmaya çalışmak kilo vermeye çalışmak ve kişisel sorunlarımı düzeltmeye çalışmak gibi extra şeyler de cabası.... haliyle düzen tutturmakta zorlanıyorum..bu beni çok yormuş..
bugün odamdaki raflardan 2 tanesini tamamen boşalttım..zaten sırf raf dolu görünsün diye koyduğum ve sevmediğim dekoratif şeyler vardı...onun yerine rafın birisine 4tane küçük kutucuk bulup yerleştirdim ve bu kutuların içine o kutuyla ilgili olan alınmış notları toplama kararı aldım....kutunun birisi kendi kişisel yapacaklarımın notları, diğeri alışveriş listeleri...diğeri evin genel işleri diğeri ise derslerle ilgili yapılcakların notlarını içeriyor..
diğer rafa ise kalemliğimi post it kağıtlarımı
not defterimi ve kenarda tutulması gereken kartvizitler için de kartvizitlik buldum....böylece oturma masam açılmış oldu..ve herşey kategorisine ayrıldı...biraz olsun rahatladım...yeni düzene alışmam zaman alıcak ama olsun.. |