Cevap: ders çalışmaya adapte ve konsantre olmak Önce buna neyin sebep olduğunu bulmak gerekiyor aslında. Ders çalışmayı neden istemediğini düşün önce. Bunu aştıktan sonra rahatlıkla ders çalışabilirsin. İnancım şu istediğimiz şeylere nasıl odaklanıyorsak ve uğraşmak için can atıyorsak istemediğimiz şeyler için de bir o kadar isteksiz oluyoruz. Bazen istemediğimiz şeylere odaklanabiliriz. Mesela istemediğimiz bir bölümde okuyabiliriz. Burada da genel olarak bizi istemediğimiz şeyleri yapmaya iten sebepleri düşünmeliyiz. Bunu yaptığın zaman sonrasında ne kazanacaksın ya da ne kaybedeceksin? İyi ya da kötü sonuçlanması senin hayatında neleri değiştirecek ya da değiştirmek istemediğin şeyler mi var?
Telkin kastederek sorduysan eğer konuyla ilgili olarak Atakan bey ile görüşürsen soruna ayrıntılı bir şekilde cevap alabileceğine inanıyorum. Motivasyon ve konsantrasyon artırıcı telkinler var. Ben de dinliyorum.
Onun dışında belki de en önemli nokta şu: En azından kendi deneyimlemem bu şekilde oldu. Ders çalışma problemi yaşadığım için çok sıkıntılıydım. Hayatım bomboştu ve ne istediğim şeylere ne de ders çalışmaya hiçbir şekilde vakit ayıramıyordum. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Sadece internete giriyordum ve kursa gidiyordum. Daha sonra kendimi serbest bırakmaya karar verdim. Gittim ve kendime tek kişilik bir tiyatro bileti aldım. 2 hafta sonrasına... Öbür hafta arkadaşımla sinemaya gittim. Sonra ki hafta tiyatroya gittim. Onun dışında başka arkadaşlarımla da vakit geçirdim sanırım. Sonrasında şunu farkettim. Günde 8-9 saat çalışmaya başlamıştım. Kesinlikle sıkılmıyordum istediğim başka şeylere de vakit ayırıyordum ve inanılmaz mutluydum.
Kendimi bu kadar uzun süre mutlu hissettiğimi hiç hatırlamıyorum. Öncesinde ise aşırı mutsuzdum. Ama o zaman da şu şekilde bir inancım vardı. Bu mutsuzluğu muazzam bir mutluluk takip edecek olmalı diyordum. Buna kendimi çok inandırmıştım. Gerçekten öyle de oldu.
Uzun lafın kısası ders çalışmam lazım yapamıyorum edemiyorum diye kafana takıp kendini mutsuz etmek yerine şimdiden kendini ödüllendir ve ne istiyorsan onlara vakit ayırmaya çalışabilirsin.
Sevgiler... |