Cevap: Sevgi dili EŞİNİZİN BEĞENDİĞİNİZ TAKDİR ETTİĞİNİZ YÖNLERİ •1- •2- •3- •4- •5- •6- 1- SEVGİ DİLİ “ONAY SÖZLERİ” İSE NE YAPMALI • ONDAKİ FARKLILIĞI GÖRÜN VE SÖYLEYİN (Saçların böyle mükemmel olmuş./ Bu elbiseyle çok hoş görünüyorsun.) • GÜZEL YAPTIĞI ŞEYLERİ TAKDİR VE TEŞVİK EDİN (Ne kadar da çok çalışıyorsun./ Çocukla ne güzel de ilgileniyorsun.) • BAŞKASININ YANINDA YADA YALNIZKEN ONU ÖVÜN. • SEVECEN BİR TAVIR VE SES TONUYLA KONUŞUN.(İçeri girip- bağırarak sevdiğini söyleme) • ONA SÖZLERİNİZLE CESARET VERİN • SEVGİNİZİ İLETECEK GÜZEL SÖZLER SÖYLEYİN (Canım, bir tanem, güzelim, hayatım, erkeğim, seni seviyorum, inan bugün seni çok özledim.) NE YAPMAMALI? •KESİNLİKLE OLUMSUZ SÖZLER SÖYLEMEMELİ •BAŞKALARININ ÖNÜNDE REZİL EDİLMEMELİ •SÜREKLİ ELEŞTİRMEMELİ (Eğer eleştirici ve kınayıcı söz kalıplarına sahipseniz bu sizin için zor olabilir, aşmalısınız.) “EŞİM BİZİ ÇOK İYİ GEÇİNDİRİYOR, FAKAT ASLA BENİMLE ZAMAN GEÇİRMİYOR. BURADA SORUN NE ? • Eşinin ilgisini, • Kendisine odaklanmasını, • Zaman ayırmasını • Birlikte bir şeyler yapmayı istiyor. (Nitelikli beraberlik) 2- SEVGİ DİLİ “NİTELİKLİ BERABERLİK” İSE NE YAPMALI • YILDA EN AZ BİR KEZ AİLENİZLE TATİLE ÇIKIN • EVE GELİNCE GÜNÜNÜZÜ ANLATIN, ONUN GÜNÜN NASIL GEÇTİĞİNİ SORUN (20 dakika bütün dikkatinizi vererek onun gözlerinin içine sevgiyle bakarak konuşun. TV – gazete yok. • NİTELİKLİ SOHBET Deneyimlerini, düşüncelerini, duygularını ve arzularını dostça ve rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortamda paylaşın. (DİNLEMEK) • YALNIZ İKİNİZ BİR YÜRÜYÜŞE ÇIKIN • YEMEĞE GİDİP BİRBİRİNİZE BAKARAK KONUŞUN • YAPMAKTAN HOŞLANDIĞI BİR ŞEYİ BİRLİKTE İÇTENLİKLE YAPIN. • ONA ZAMAN AYIRIN • ARACINIZA ATLAYIN HAFTA SONUNU BAŞBAŞA GEÇİRİN ARMAĞAN ALMA HEDİYE •ONU DÜŞÜNME •SEVİLDİĞİNİ ANLAMA EĞER GEÇMİŞTE ALDIĞINIZ ARMAĞANLARINIZI ELEŞTİRDİVEYA VERDİĞİNİZ HİÇ BİR ŞEY KABUL GÖRMEDİYSE O ZAMAN ARMAĞAN ALMA KESİNLİKLE ONUN BİRİNCİL SEVGİ DİLİ DEĞİLDİR. 3- SEVGİ DİLİ “ARMAĞAN ALMA” İSE NE YAPMALI. •ÖNEMLİ GÜNLERİ KESİNLİKLE İHMAL ETMEYİN •EVE GELİRKEN ARADA BİR ÇİÇEKLE GELİN •SIKINTILI ZAMANLARDA MUTLAKA YANINDA OLUN (Doğum – ölüm) •KENDİNİ ARMAĞAN ETME Kriz zamanlarında (ölüm, doğum) fiziksel varlığınız ona verebileceğiniz en değerli armağandır. “Kocam Ali, futbolu benden fazla seviyor.” “Bilgisayarı benden daha değerli.” HİZMET DAVRANIŞLARI •EŞİNİZE HİZMET EDEREK ONU MEMNUN ETME |