Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2010, 10:02 PM   #4 (permalink)
kinetix
Üsteğmen

Tesekkür: 1,998
335 Mesajinıza toplam 2,311 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the roughkinetix is a jewel in the rough
Smile Cevap: Kişisel Değişimim

Teşekkürler.. Okuduğunuz satırlar belki 1 dakikada bitmiştir ama bir baharın özeti diyebiliriz. Umutsuz hiç kimse olamaz, bu mümkün değildir. Dilekleriniz kısa vadede gerçekleşmeyebilirler. İsterseniz biraz da bundan bahsedeyim. Benim gayem akıl vermek değil, yaşadığım tecrübeyi aktarmaktır. İsteyen düşünerek bulur, isteyen canlı örnek alır. Bu kişisel tercihtir, benim naçizane tavsiyem düşünerek bulunmasıdır. Ama düşünmek kadar ağır bir iş te yoktur, onu da belirtmek isterim.

1-Dilekler: Kısa vadede düşünülen birşey içindir. Olmazsa da o kadar önemli değildirler. Örneğin: ‘Dilerim şu iş olur’ demek bir dilektir, hedef değildir.

2-İstekler: Bir şeye sahip olunabilmesi, bir düşüncenin maddesel anlamda ele alınabilmesi için atılan adım ve; bir beklenti içerisine girmektir. Bu beklenti dilek gibi değildir, insan onun olabilmesi için çaba harcar ve başka insanlarla görüşür. Fikirlerini alır..

3-Hedefler:İsteklerin daha somut adımlarını içerir. Uzun da sürse hayalinin peşinde koşmaktan vazgeçmez. Olmazsa olmaz düşüncesi sardığında insan harekete geçer ve hedefe varır. Hedefler ihtiyaçlarınızdan doğar. Keskin bir inanç vardır, artık herkes biliyordur ne istediğinizi ve onu elde edebilmeniz için size yardım edenler ortaya çıkmaya başlar. Bu boyut hedefinize ulaşmanın son halidir.

Şimdi bu örneklemeden yola çıkarak şapkanızı önünüze çıkarın ve düşünün. Hangi aşamada olduğunuzu gözden geçirin. Benim kişisel düşüncem, her ne olursa olsun umutsuzluk sahibi olmayı asla ve hiçbir zaman seçmeyin !!! İnsanoğlu bazen düşer bazen kalkar; önemli olan düştüğünde 'İşte ben battım', kalkınca da 'Bakın işte ayakta duruyorum' dememek lazım.

Hayat bu, bakınız varolan servetlerini kaybedenler bile oluyor. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız ? Değişik açılardan gözlemek bazen daha çok işinize yarar.
kinetix isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla