Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2010, 11:38 PM   #5 (permalink)
fairy
Teğmen

Tesekkür: 56
57 Mesajinıza toplam 219 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
fairy is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: şüphe beynimi kemiriyor :(

Alıntı:
teoman_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sadece yazdıklarına bakarak söylenebilecek şey
aldatılma korkusu yaşıyorsun. bunun sebepleri arasında
-paranoya olabilir...
-özgüven eksikliği yaşıyor olabilirsin
-geçmişte yaşadığın bir olay nedeniyle aşırı savunma moduna geçmişsindir,
hani "bir şeyi öğrenince şok olmaktansa olumsuz sona hazır olmalıyım, böylece kaçınılmaz son gerçekleşince daha az incinirim" şeklinde bir bakış açısıyla zihnin kurguladığı bir savunma yöntemidir bu.

eğer arkadaşın daha önce seni aldatmışsa veya aldatma eğilimi göstermişse bu tür duyguları yaşaman bir ölçüye kadar normal ama daha önce böyle bir deneyim olmadığı halde acaba aldatıyormu şeklinde bir düşünceye kapılıp kendine sıkıntı ediyorsan hayatında yoluna koyman gereken birşeyler olabilir...
evveettt kesinlikle 12den vurdun... arkadaşım daha önce beni aldatmadı gözlemlediğim kadarıyla öyle bir eyilimi de olmadı ama.. ama ya var da ben görmüyorsam diye düşünmekten,aptal yerine konmaktan gerçekten korkuyorum..ve evet ne yazıkki özgüven eksikliğim var - ki olması için aslında bir sebep yok- ve bu da geçmişte yaşadığım bir deneyimden kaynaklanıyor :(

ne yapabilirim peki? arkadaşlar sizden destek görmek gerçekten güzel... evet duygularımla hareket ettiğimin farkındayım ama işte laf dinletemiyorum susturamıyorum şu beynimi o kadar çok konuşuyor ki...
fairy isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla