Cevap: Zor İnsanlarla İlişkiler - Eğitimi ve bilgisi yetersiz olmasına rağmen kendisini çok iyi sananlar
- Bilgisi ve deneyimi yetersiz olmasına rağmen kendisini iyi sananlar
- Öncelikleri belirlemede beceri sahibi olamayanlar
- Hatasını olgunlukla kabul edemeyen, sürekli açıklama yapıp kendisini temize çıkarmak isteyenler
- Yavaş düşünen ve hareket edenler
- İşleri karıştıranlar
- Hiç konuşmayanlar, bilgiyi zorla ağzından aldığınız kişiler
- Yanlış anlamakta ısrar eden
- Karşısındakinin söylediklerine önem vermeyen
- Konum farklılıkları nedeniyle görüşürken o farkı hissettiren kişiler
- Karşılarındakine saygı göstermeyen
- Yavaş hareket eden ve birçok defa tekrar edilmesi zorunda kalınan insanlar
- Sadece kendi yaptığı şeyin önemli olduğunu düşünen
- Sürekli olaylar ve etrafındakiler üzerinde kontrol oluşturmaya çalışanlar
- Empati kuramayanlar
- Her zaman ‘ben haklıyım’ diyenler Bu şartlarda ki zor insan için benden bir açıklama Zorluğu insan kendisi yaratıyor yaşamında.Kendinği zor yapmak zor olmak avantaj değil dezavantajdır bana göre.Yanlışını bilmeyen,hep ben diyen,kendini kabul ettirmeye çalışan insanlar bugüne kadar kendilerinin istediği değilde başkalarının istediği yerde olmuşlardır çünkü bu insanlar başkalarına göre hareket eden onların düşüncelerine etki etmek isteyen insanlardır. Birde başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum zorluk konusuna Birde zor insanlar vardır.Onlar gerçekten kendileri ve başkaları için yaşarlar.Unutmayınki başkaları içinyaşayan insanlar başkalarının düşüncelerine göre yaşayan insanlardan çok farklıdır.
Şimdi kendini bir düzene oturtmuş o düzende devam eden ve o halde mutlu ve başkasınıda mutlu edebilecek düzeyde insanlar vardır.
Bunlar prensipi insanlardır ve Yukarıdaki bahsedilen zor insanlardan çok ayrı konumdadırlar.
Yani anlayacağımız iki türlü zorlu insan vardır.Birisi başkasının düşüncesi için yaşayan birisi başkaları için yaşayan.Genelde böyledir.
Tabiki çeşitli konularda da insan tiplemeleri vardır bu konuda. |