Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-06-2010, 11:51 PM   #4 (permalink)
turunç
Üsteğmen

turunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 423
173 Mesajinıza toplam 1,335 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
turunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to beholdturunç is a splendid one to behold
Smile Cevap: Ruhsal Alemin Işığı /Silver Birch

Soru- Bir hayvan duygu ve akıl gibi insan nitelikleri geliştirirse zamanla insana dönüşebilir mi?

Silver- Evrim doğa yasasının bir parçasıdır, bir ana akıntıdan ve pek çok koldan oluşur, ancak hepsi de aynı yasanın parçasıdır. İçinizdeki ruh öz olarak hayvandaki ruhla aynıdır, farklı değildir, sadece derece farkı vardır. Ruh potansiyel olarak sonsuz olduğu için insanda ve hayvanda saklı sınırsız ifadeleri sergileyebilir. Ruhun bölünerek bir insan kanalıyla ifade edilmesinin dışında, bir hayvan kanalıyla ifade edildiğini kim belirleyecek? Bu bakımdan hiçbir sorun görmüyorum. Bağlantı birleştirici ruhtur, tüm yaşam birdir. Sadece hayvanlarla değil yaşam bulunan her şeyle bağınız var.

Soru- Pek çok rehber, öldüğü zaman hayvanın kendi grup ruhuna geri döndüğünü söylemiştir, ancak bazı hayvanların yaşamaya devam ettiklerine dair kanıtlar var, bu çelişki hakkında bizi aydınlatabilir misiniz?

Silver- İnsanlarla birlikte yaşamış ev hayvanları bireysel yaşama devam ederler. Böylece grup ruhunda elde edilmesi mümkün olmayan bireysel evrime ulaşmaları için onlara yardım edilir. Bu insanlarla hayvanlar arasındaki harika ilişkinin, birbirlerine ruhsal gelişimlerinde yardım etmelerinin bir parçasıdır. Bakımını üstlendiğiniz hayvanın, geliştirebileceğinden daha fazla kişilik ve bireysellik taşıyan bir şuura sahip olmasına yardım edersiniz, ölümden sonra yaşayan işte budur. Ama bu gelişmiş insani ifadenin bulunmadığı yerde o hayvan grup ruhuna katılır.
Sizinle ilişkisi olan tüm hayvanlar, alemimize geldiğinizde sizi karşılayacak ve gerektiği kadar yanınızda kalacaklar, çünkü birey niteliğini kazanmaları için vaktiyle onlara yardım etmiştiniz. Bu nitelik artık kalıcı hale gelecektir. İnsan düşünce ve davranışıyla hayvanlara karşı sevgi saçtığı zaman hayvanlar da sevgi saçmaya başlayacaktır. Kutsal Kitabınızda sözü edilen kurtla kuzunun yan yana yatmasının anlamı budur.

Soru- Canlı hayvanlar üzerinde cerrahi işlemler yaparak insanlara yardım edemeyeceğimizi keşfetmek üzere miyiz? Bunu keşfettiğimizde ahlaki ve ruhsal yaşamımızda bir ilerleme kaydedecek miyiz?

Silver- Bedenlerinde cerrahi işlem yapılmasını hak etmemiş hayvanlara yapılan zulüm ve eziyet ruhsal olan her şeye aykırıdır. Niyeti iyi olsa bile insan yaptıklarından sorumludur. Büyük Ruhun çocuklarının dünyanızdaki hayvanları sömürerek, onlara eziyet ederek sağlıklı kalması Tanrısal planda yer almaz. Bu o kadar açık ki vurgulamaya bile gerek yok. Doktorların yanıldığı nokta işte bu, insanın hayvandan daha önemli olduğunu söyleyerek kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Ama bu yanlış bir görüş, sonucuna katlanmadan başkalarını sömüremezsiniz.

Soru- İnsanların fark etmediği ruhsal varlıkları ev kedilerinin fark ettiği söyleniyor, bu doğru mu?

Silver- Evet doğru, insanlar doğanın getirdiği tüm ayrıcalık ve kudretten yoksun kalmışlardır, dolayısıyla psişik yetenekleri sınırlıdır. Evcil hayvanlar doğayla bağlarını koparmadıkları için psişik yeteneklerini yitirmemişlerdir, bu yüzden bizim alemimizin varlıklarını fark ederler.

Ruhsal Alemin Işığı /Silver Birch
Ruh ve Madde Yayınları
turunç isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla