Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-06-2010, 11:24 AM   #37 (permalink)
ismira
Yüzbaşı

ismira - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3,001
542 Mesajinıza toplam 5,510 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to beholdismira is a splendid one to behold
Standart Cevap: Sitede yönetime ordumu el koydu?

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Uzun bir süre sonra siteye girince dikkatimi çeken ilk şey, üyelerin rütbelendirilmiş olması. Açıkçası benim açımdan şaşırtıcı oldu. Bir forum üyesi olarak duygu ve düşüncelerimi burada paylaşmak isterim.

Sivil oluşumun, dayanışmanın özgür iradenin ve özellikle de en naif ruh hallerinin sergilenebildiği bir alanda emir-komuta zinciri ve koşulsuz sorgulamasız itaate dayalı katı askeri sistem sembollerinin varlığı oldukça tezat olmuş bence. Sembollerin hayatımızdaki yeri, anlamı ve çağrışımları düşünüldüğünde, rütbelerin varlığının bir şekilde bilinçaltlarını etkileyebileceğini düşünüyorum.

Ben teknik olarak bu forum işlerinden pek anlamıyorum doğrusu. Amaç nedir, kıdem belirlemek niye gerekir bilmiyorum. Ama deneyimi belirlemek için düşünülmüş ve bu da mesaj sayısına bağlanmış ise -ki öyle olduğu belirtilmiş- üyelerin mesajları da teşekkürleri de sayısal olarak gösteriliyordu zaten. Bu şekilde rütbelendirme ile mesaj sayısı çok olanı yetkin ilan etmek yukarıda belirttiğim bilinçaltı çağrışımları da dikkate alındığında daha da tehlikeli olmaz mı? Böylelikle yetkin olmayan yetkililer ordusu kurulmuş olmaz mı?Kaldı ki üyeler forumda azıcık gezindiklerinde deneyimli olanı da yetkin olanı da olmayanı da keşfediyorlar. Böyleyken kıdem belirleme, dereceleme, rütbelendirme çabası gerekli ve de işlevli mi? Bana göre değil.

Öte yandan Türk Ordusu’na saygım sonsuz, Bu nedenle sembollerin de saygınlığına halel gelmeden ait olduğu yerde kalmasından yanayım. Bırakalım rütbeler askerlerin olsun...

Kişisel olarak resmi sembolleri özel hayatımda kullanmayan biri olarak, burada bu şekilde rütbelendirilmiş olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Bilgi ve donanım bir yana, burada ne benim başkalarına üstünlüğüm ne de başkalarının bana üstünlüğü söz konusu olabilir. Kaldı ki resmi makama gelmiş gibi hissetmekten hoşlanmadım. Bu yüzden rütbeyi benden ve mümkünse tümüyle siteden kaldırmanızı rica ediyorum, sevgili yönetici arkadaşlar.

Seni seviyorum
Özür dilerim
Lütfen beni affet
Teşekkür ederim
ismira isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla