Selam,
Bunca yıldır gözüm kör derecesinde aşıktım. Güvensiz ve eleştirel yapısını hem geçmişine hem de aile yapısına verebiliyordum. Maddi meselelerde ve aile meselelerinde, "bunlar ince konular, açılırsa tedavisi güç olur", deyip konuyu örtüyordum. bu örtülerin üzeri kalınlaşmış zamanla. Onu çok özlediğim bir iş seyahati dönüşünde, onu tepkisiz bulunca çok bozuldum. Tartışma sonucu bu anın yaşanmaması için uzun zamandır kendini şartlayıp, rol yaptığını itiraf edince çok kırıldım. Bizim ilişkimiz asla dergi oyunlarının, rollerin sahnelendiği basit, ikircikli bir ilişki olmadı. Önce bunu hazmedemedim.
Sonra da birgün eski sevgilisinden kaçış sebebinin bendeki anaç tutum olduğunu söyleyince, gerçekten yıkıldım. Bunca senedir beni ayrı tutuşun sebebi, eski sevgili ve kaçışla aynı cümlede geçince, ben de sessizce elimi eteğimi ağlaya ağlaya çektim. Sonrasında yaşadıklarımız, benim içimdeki aşkı da alıp götürünce... üstünü örttüğüm sıkıntılar birbir çıkmaya başladı. Kıskanılmaktan boğulduğumu farkettim. Artık 18, 19 yaşındaki haliyle kabullendiklerimi istemediğimi gördüm.
Ben başım dik yürümekte bir sakınca görmüyorsam, kocamın da görmemesi gerektiğini fark ettim. Ve daha başka bir sürü detayı fark ettim. Şimdi terapiye gidiyorum. Özgüvenimi ve kendime saygımı geri kazanmak istiyorum. Şimdiye kadar yapmadığım hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum. Gepegenç kaybettiğim kuzenim bana hayatın kısa olduğunu hatırlattı. Onun arkasından, en azından dolu dolu yaşadı dediler. Kendi hayatımda ben bunu göremiyorum.
... vs. vs. uzar da uzar... kısacık bir girişte yaşanılan her detay yazılmıyor. ama objectif olmanıza çok sevindim. Dürüstçe boşlukları sormanıza da. Ama yıllar içinde yaşananlar, 2010 içinde yaşananlar, izler, etkiler tepkiler, her şey anlatılmıyor ki... Birikim diyelim.
Ama size şu kadarını itiraf edeyim, uzaktan bakınca şimdiki bana aşık olması daha doğru geliyor bana.
Keyifli günler
Alıntı:
teoman_ Nickli Üyeden Alıntı
yanılmak güzeldir :)
bunca yıldır sessiz sedasız bekledikten sonra neden şimdi boyunduruk altına alındığını düşünmeye başladın? evdeki padişaha hizmet etmek neden şimdi ağır gelmeye başladı?
kocanın tepkisi seni halen sevmesine rağmen tercihi sana bıraktığını ancak bu tercih sonucunda bir yuvanın yıkılmasında sorumluluğun da sana ait olacağı mesajını vermek istediğini gösteiriyor.
ayrıca eğer dediğin gibi padişah yapısında bir adam olsaydı evden çıkıp gitmek yerine seni evden çıkarmayı denerdi.
bence sende özgür olma isteği uyandıran farklı nedenler var... |