Cevap: Psikolojik bilgiye sahip birilerinden cevap lütfen... ben psikoloji okuyorum tamam psikoloji bir bilim dalı fakat bunları da safsata olarak görmez çoğu bu mesleğe mensup olan kişi. bir çok psikolog klasik tedavilerin yanı sıra eft hipnoz akapuntur vb. yardımcı tedaviyide kullanır zaten bu bence doğru bir durum psikoloji eğitimi almamış kişilerden çok daha güven duygusu sağlar bir psikologla altarnetif bir tedaviyi uygulamak. sorularına gelince bebekler evet çok uyur çünkü dediğin gibi mental ve fiziksel gelişim için bu gereklidir eric ericson sigmund freud ve Jean piaget in gelişim kuramlarına göz atarsan kısmen bu bilgilere ulaşabilirsin. bir bebeğin gelişim aşamasındayken telkin dinlemesinin zararları olup olmadığını da belirlemek içinde hak vericeksin ki bir araştırma yapmak lazım bir kaç yüz bebek üstünde denemek lazım kontrollü deneyler yapmak lazım ancak bu şekilde bir sonuca varılabilir. piaget çok ünlü başarılı bir psikolog olamsına rağmen kuramlarını sadece 3 çocuk üzerinden oluşturduğu için çok geçerli değildir.( ayrıca bu 3 çocukta kendi çocukları olduğu için etik bulunmaz buda bir dip not) uykun sırasında dinlemenin seni yorup yormayacağına gelince eğer daha çok uykuya ihtiyaç duyuyorsan muhtemelen yoruyordur. ilk soruna gelirsek son olarak, telkinler senin kendini beğenmiş olmanı içeren cümleler içermiyor fazla ego öz güven kendini beğenmişliktir diye bir şey yoktur bence. ukalalık, kendini beğenmişlik özgüven vardır. kaldıki kendini begenmiş ve ukala insanlar bence kesin belli bir noktada özgüven ego sorunu yaşıyordur. bu endişenin yersiz olduğunu düşünüyorum gönül rahatlığıyla seni mutlu ve tatmin ettiği mütdetçe devam edebilirsin. dinleme saatlerini değiştirerek hayatına etki etmesini engellemekte mümkün gece dinlemessen işe de geç kalmamış olursun:)) benden bu kadar. |