02-08-2010, 11:42 AM
|
#18 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: SORULARLA SEDONA Sedona Metodunu oldukça kısa ve öz anlatan bir başlık olmuş. Sanemce ve diğer paylaşımda bulunarak konuyu zenginleştiren herkese teşekkürler. Aynı zamanda beni bu yöntemle tanıştıran Abdullah Canıtez'e de bu başlık altında çok teşekkür ederim.
Benimde kullandığım ve oldukça etkili bulduğum yöntemlerden biridir. Tam da konunun başında denildiği gibi büyümeye ve gelişmeye ihtiyacım olduğu için bu yönteme başlamıştım.
Çalışmayı ilk ataları düşünerek yapmaya başladım. Yani annemi, babamı... Böyle olduğu zaman kendinizce yanlış gördüğünüz bir şeyin karşı taraf açısından haklı gerekçelerini de görme fırsatı yakalayabiliyorsunuz. Bu hem daha anlayışlı ve iyimser olmanıza hem de empati yeteneğinizin gelişmesine katkı sağlıyor. Hatta öyle ki yaşadığınız durumlara yol açan kendi hatalarınızı da yakalamanıza olanak sağlıyor. Daha sonra bunu alışkanlık haline getirdiğinizi farkediyorsunuz. Yani olaylara bakış açınızı oldukça genişleten bir yöntem. At gözlükleriniz çöpe gidiyor. Benim çözülmelerim her zaman ki gibi ağlamayla birlikte gelmeye başlamıştı.
Yöntem zaman zaman da yaptıklarınızın doğruluğundan bir kez daha emin olup kendinizle gurur duymanızı sağlıyor. Açıkçası ben bu yöntemi geçen gün kendime de uyguladım. Aklıma geldikçe de herkes için uyguluyorum. Sedona deneyimlerimde kendimle ilgili söyleyebileceklerim bu kadar.
Sevgiyle kalın, sağlıkla nefes alın. |
| |