06-08-2010, 11:43 AM
|
#10 (permalink)
|
Yüzbaşı
Tesekkür: 1,234
980 Mesajinıza toplam 4,011 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Berber varsa, Allah'ta vardır.MÜKEMMEL Alıntı: rain_man Nickli Üyeden Alıntı
berberle karşılaştırma değil bilakis yapılan kıyastır şöyleki sen zavalı aciz berber; bak işte sen sokaktaki şu ntek adama bile yardım etmiyor vaeya edemiyorsun halbuki sonsuz kudret sahibi bütün mahlukatı sorunsuz bir şekilde idare ediyor bütün mahlukatın ayrı ayrı yiyeceklerini giysilerini ihtiyaçlarını karrıştırmayarak şaşırmayarak gönderiyor misal sen gidip rodi marka tişört giyorsun ama sana onun yerine ayı postu giydirilseydikarpuz yazın değilde kışın olsaydı turunçgiler yazın olsaydı acaba karpuzun aklımı var ki ben yazın oluyim en iyisi bu insanlar sıcaktan bunalmıştır beni yiyip rahat etsin mi diyor acaba... | Burada bir kıyas söz konusu olsa bile.Allahın büyüklüğü ile kıyas söz konusu değildir.Varlıkla ilgili bir kıyas vardır.İspat için yapılan bu kıyas ile Allah ve berber asla karşılaştırılamaz.Bazı arkadaşlarım yanlış düşünmüş olmalı.Farklı bir yerden ve daha ince bakın.Allahın büyüklüğü ile ilgili bir kıyas yoktur ki olamazda.Konunun amacı çok Farklı.Lütfen biraz bakış açılarımızı değiştirelim arkadaşlar. |
| |