Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2010, 02:04 PM   #6 (permalink)
tolgaasya
Yüzbaşı

tolgaasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura about
Standart Cevap: SINIRSIZ GÜÇ: BİLİNÇALTI

Zihnimiz, istemediğimiz davranışlarımızı, ifade ediş şeklimiz yüzünden bize sürekli aynı oyunu oynar. İstemediğimiz durumlarla ilgili kullandığımız olumsuz cümleleri incelersek daha aydınlatıcı olacaktır.

Örneğin : "Sigara içmek istemiyorum" cümlesini inceleyelim. Sondaki istemiyorum kelimesi olumsuz bir yüklem. Fakat zihnimizin burada anladığı yüklem değil, yüklemden önce gelen kelime grubu olan "Sigara İçmek", yani kurtulmak istediğiniz bir durumu düşündüğümüzde bile , o durumu sürdürmeye devam ettiriyoruz.

Zihnimiz, Sigara İçmek kelimesini duyar duymaz , hemen bir sigara yakıp, keyfini sürdürmeyi düşünür ve ilk fırsatta bunu gerçekleştirir. Yani sigara içmek istemediğimizi biliyoruz fakat bunu düşünme şeklimiz yüzünden gene içmeye devam ediyoruz. Benzer örnekler ; Abur cubur yemek istemiyorum, Hızlı araba kullanmak istemiyorum, İnsanları kendime düşman etmek istemiyorum gibi çoğaltılabilir. Bir düşünsenize; Kendi kendimizi nasıl bir hayata sürüklediğimizin temellerini ne zamandan beri atıyoruz.

İşin temel noktası, söylediğimiz her cümlenin zihnimiz tarafından nasıl anlaşıldığını kavramaktan geçiyor. Diğer insanlarla, belirlenmiş dil kalıpları içerisinde çok rahat anlaşabilirsiniz ama zihninize istemediklerinizi bundan sonra daha doğru bir şekilde ifade ederseniz , kontrolün kimde olduğunu göstermiş olacaksınız.

Burada bu yazıyı okuduğunuz da bana hak verdiniz yada vermediniz, bu çok önemli değil. Kendinize yapacağınız en doğru yatırım, kullandığınız olumsuz cümleleri, olumlu cümleler haline çevirerek yazmak ve bunları tekrar etmek.
Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun.
tolgaasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla