Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2010, 09:04 PM   #4 (permalink)
rockday

Tesekkür: 2
5 Mesajinıza toplam 14 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rockday is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Arkadaşım cimri? Ya da başka bir hastalığı var bilemedim?

[quote=WaMPiReLLa;760856]Öncelikle yanımıza hoşgeldin rockday,
Alıntı:
Ismarlar ya da ısmarlamaz ama böyle bir gerekçe ile arkadaşlığı bitirmenin komik olacağını düşünüyorum.

Öncelikle yazın için teşekkür ederim..Ama asıl anlatmak istediğim noktayı atlamışsın.. Benim arkadaşımın birşey ısmarlamasına ihtiyacım yok gayette ekonomik durumum iyi..Fakat bu davranışının altında yatan fikir,psikoloji beni gıcık ediyor..

Yani ısmarlama değil zaten mevzu orda..Şöyle düşün biz çok yakın arkadaşız bi şekilde parayı yanına almayı unutmuşsun düşürmüşsün birşey olmuş..Eve gitmemiz gerekiyor..Ve sana şöyle diyorum "ya ne olcak zaten yürürüz muhabbet ede ede" sırf 2 kuruş vermemek için..Yani eve gidince öderim de borç olarak düşünsün mevzu diil..Anladın mı olayı?

Aslında çok araştırma yapmadım arkdaşım hakkında diyorum ya 5 yıldır çok yakın arkadaşız her gün takılırız nerdeyse..Daha önceleri dikkat etmezdim fakat şimdi ne zaman böyle bir çakallık filan geçse aklından hemen anlıyorum..Bu psikolojisi bana da bulaşmaya başladı yukarıda bahsettiğim üzre..Ve bu duruma sinir oluyorum..

1-2 örnek daha vereyim..Nerede beleş film,tiyatro vs. olsa hemen haberi oluyor ve kaçırmıyor ailecek gidiyorlar..

Daha önce carrefoura bir enerji içeceği gelmişti yeni çıkmış..Yeni çıktığı için ucuzdu gitmiş eve 10-12 tane almış..Normal bir zamanda söylesen "gel eneji içeceği alalım" diye "Ben sevmyrm enerji içeceğini zaten bir işe de yaramıyor" bla bla tarzı bir cevap verir..

Alıntı:
Ben arkadaşına odaklanmaktan vazgeçip biraz kendine dönmeni öneririm.
Çok içli dışlıyız belirttiğim gibi..Yani kardeş gibi olduk artık..Her gün görüşüyüroz görmeyen adama kör derler herhalde ki bizimle takılan bir arkadaş daha var o da bu durumdan şikayetçi..

Hı neticeye gelirsek ben daha bir bunu çözmeye yönelik bir yardım bekliyordum çünkü internet sitelerinin bir çoğunda cimriliği dinsel yönden zekat vs. ele almış..Ama galiba yazdığım şeyi "sana ısmarlamadı diye mi yapıyorsun bu tavrı koçum" mantığıyla yazılan yazılardan ibaret kalacak..
rockday isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla