Cevap: Erkek Severse Ne yaparmış, bilelim, öğrenelim... Merhabalar tekrar. Bence erkek ve kadın her ne kadar eşittir, aynıdır, yada erkek üstündür veya kadın üstündür dersek diyelim; yaradılışları gereği erkeğin kendine biçtiği görevler ve roller ile kadının kendisi için düşündüğü görevler ve roller birbirinden farklıdır. Yaradılışları farklı olan, anatomileri farklı olan, düşünce yapıları farklı olan kadını ve erkeği birbirine tam anlamıyla adapte etmek de kolay bir iş değil. Önemli olan bu farklılıkları yönetebilmek ve ortak bir hayatı, sonsuza kadar, birlikte yaşlanıncaya kadar taşıyabilmektir. Benim kişisel gelişim seminerlerine katıldığım hocam her zaman derdi ki; "aynı evde de yaşasanız, aynı hayatı da paylaşsanız; birbirinize her zaman en az %20 serbest yaşam hakkı tanıyın." Ben eşimin, ahşap boyama hobisine destek verip saygı duyduğum gibi, eşimde benim play station oynama hobime saygı duyuyor. Eşim, arkadaşlarıyla alış veriş yapmak için evden çıktığı gibi, bende arkadaşlarımla maç izlemeye gidebiliyorum. Ama ben onun yaşam hakkına müdahalede bulunursam, yada o böyle bir şey yaparsa durum içinden çıkılmaz bir hal alır. Son olarak; erkekler sever, sevgisine sahip çıkar, belli eder, hissettirir, sürpriz yapar, özler, düşünür, hayatını adar. Selamlar.
__________________ Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun. |