Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-08-2010, 09:18 AM   #34 (permalink)
sincered
Üsteğmen
 
sincered - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the rough
Wink Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!

KAYISI

A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.

Kayısının Faydaları:
  • Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır.
  • Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir.
  • Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
  • Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur.
  • Vücuda kuvvet verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
  • Özellikle gelişme çağındaki çocuklara faydalıdır.
  • Raşitizm gibi gelişme bozukluklarını önler.
  • Hastaların iyileşmesini hızlandırır.
  • Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir.
  • Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.
Kayısı Nasıl Kullanılır?
Kayısı kuru ya da taze olarak yenebileceği gibi reçeli ve kompostosu da yapılabilir. Ayrıca, Kayısı çekirdeği yağ elde etmek için kullanılır. Kayısının yaprakları da kullanılır. Kayısı kompostosu idrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Kuru kayısı A, B ve C vitaminleri ve potasyum minerali açısında oldukça zengindir. Kayısının yemeklerden sonra yenmesi hazmı kolaylaştırmasını sağlar. Bunların dışında, kayısı cilt bakımı için maske yapılarak yüze sürülebilir.
__________________
Gerçek insanı özgür kılar!
sincered isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla