Cevap: sineff'in gunlugu Bir gun arayla merhaba,
Cok degisken bir ruh halim var. Eskiden olumsuzdum genelde fazla inisler cikislar olmazdi. Ama su ara dalga dalga hersey :) Yine de sikayetci degilim, en azindan ara sira da olsa gulme yetim geri geldi, yahutta yoktan oyle bir yetenek kazandim. Gun icerisinde kendi kendime tabi bazi uyaranlar karsisinda guldugum anlar oluyor. Bunu eskiden yasamazdim pek. Cok zor gulen bir insandim. Cogunlukla espriler cok bayat gelirdi. Ve hani ota boka gulen insanlar vardir ya cok kizardim onlara, atiyorum hep birlikte oturuyoruz, derken birisi cok komik bisey oldugunu soyluyor anlatiyor ve herkes basliyor yarilarak gulmeye dakikalarca hep bir agizdan ama yok nesi komik bunun cok bayat, cok ucuz igghh vb.. hayir gulmesen cok ayip, gulsen bi yere kadar nasil surdurucen... Boyle durumlar cok yasamisligim olurdur. Iyi, bana hitap edebilicek bir espriyi 40 yilda bir yakalarsam icten bi sekilde yarilarak gulerim ancak. O da soyledigim gibi nadir olan biseydi benim icin.
Neyse gunluk su gulme durumuna boylece bi aciklik getirdikten sonra bunlari yazarken bi yandan da ne anlatsam sana acaba baska diye geciriyorum icimden ancak pek bisey yok bugunluk.
Dun iyiydim Beyazit a ramazan senliklerine iftara gittim ailemle. Guzeldi eglenceler falan, ani yasayabildim sanirim sikilmadim, hadi donsek gayri demedim icimden ki ben boyle bi durumda yola cikarken ahh bitsede eve donsem diye geciren biri haline gelmistim son yillarda, yine yol benim icin gorsel bir sovdu ozellikle vapur kismi. Eskiden galata tarafina bakarken Galata Kulesi ve Ingiliz Hastanesinin kulesinden gayrisini gormezken butun binalar detaylandi gozumun onunde. Cok sasiriyorum buna gercekten iki seferdir, cok somut bi etki odugu icin saniyorum. Dik durma isi cok iyi gidiyor. Ayna ya da cam vitrinler de son bi kac gundur hic kendimi kambur dururken gormedim. Ve gercek anlamda havami degistiriyor. Cok daha guzel gorundugumu dusunuyorum.
Dun gece eski, gereksiz, kullanilmayan ya da bize ait olmayip bizde duran esyalarin yarattigi olumsuz etkiler uzerine bir yazi okudum sitede. Ve anladim ki erteleme telkini ise yariyor..beni daha gergin bir insan haline getiriyor diye dusunuyorsamda birakmayi dusunmuyorum simdilik en azindan bir iki hafta idare edicem cunku ise yaradigini goruyorum. Inanirmisin bilmiyoum okudugum o yaziyi bitiremeden kalkip aralarda ugrasmak suretiyle iki adet cekmece temizledim dun, iki torba atilacak cikardim icinden. Bu gun bir cekmece ve bir kutu temizligi takip etti dun basladigim isi. Sonra az once yasadigim sey, kahve yapmistim makinede. O makineyi asla kahvemi fincana doldurup icmeden temizledigim olmamistir. Hatta bazen olur uzerinden haftalar gecer ve kuflenir telve icinde, yine kahve yapmak istedigimde gorurum ben onu ve bi saat evire cevire deterjanla temizlemeye calisirim. Bu kez (ilk kezz) kahveyi koydum, makineye kabi geri koyacakken koyamadim ve diger aparatlari da cikarip goturdum mutfaga sudan gecirdim. Taze oldugu icin suyla temizleniyor hemen ve deterjan da istemiyor :)) sonra dondum oturdum ve kahvemi iciyorum gonul rahatligiyla.
Bu gece 3 torba ivir zivir eksik uyuyacagim odamda. Zannediyorum daha iyi bir kalitesi olacaktir uykumun. Gecen ay buyuk bir gardirop temizligi yapmistim, hala 10-12 yil once aldigim kiyafetler falan duruyordu :S onlarin buyuk kismini verdim 10 buyuk cop torbasi cikarttim :( eski erkek arkadasimin yirtik tshirt u bile degerli, hatirasi var diye duruyordu bende.
Kendime inanamiyorum. Nelere deger verip neleri saklamisim. Simdi onumuzdeki gunlerde tekrar ustunden gecmek istiyorum gardrobumun daha kurtulmam gereken seyler varmis gibi hissediyorum.
Uzun sozun kisasi boyle gunluk. Bu gun biraz tuhafim, bi iyi uc kotu oluyorum sanki. Cok olumsuz dusunceler yakaliyorum kafamdan gecen ve hatta bazen yuksek sesle dillendirmeye bile firsatim oluyor. Hemen basiyorum iptal dugmesine. Hayir diyorum oyle demek istemedim iptal iptal iptal....
Ben sadece onu bilir soylerim ki; her sey yolunda oldugu bir yol var, ben o yola girdim gunden gune herseyin bir oncekinden daha iyi oldugunu hissediyor, goruyor ve yasiyorum. Ve sukurediyorum hergun defalarca hersey icin. |