Ynt: Topluluk Önünde Konuşmanın Elmas Kuralı Çoğunlukla insanlar konuşmuyor okuyor
Önceden ve başkası tarafından hazırlanan,teknik terimler açısından bol ve son derece sıkıcı metinleri kafalarını arada bir kaldırıp çıkıp okuyorlar
Öncelikle dinleyenlerle göz teması kurulmalı,kağıttan okunduğunda ister istemez insanlar ilgisiz kalıyor,ben dinlemek istemem
Gerçi şimdi cam ekranlar çıktı,,pek farkedilmezler,,hatırlatma olarak kullanılabilir ancak sürekli ordan okumak yine olumsuz etki yaratabilir..
Sonra dinleyicilerin eğitim,kültür durumlarına göre metin hazırlanmalı,ona göre teknik terimler kullanılmalı,yani entel görüneceğim diye insnaların anlamayacakları terimler kullanılmamalı,yine dinlenmezsiniz,ciddiye de alınmazsınız bana göre..Dışarı verilmese bile içlerde ne diyo bu yahuu sesleri yükselir :)
Sözü fazla uzatmadan ve güncel örneklerle konuşulmalı,bu şekilde izleyicinin dikkati canlı tutulmuş olur
Bunlara uyarak konuşan az insan var ve ben onların konuşmalarını severek dinlerim ve birşeyler öğrenirim
__________________ Taşı delen suyun kuvveti değil damlaların sürekliliğidir<br /><br />Bir Brezilya Atasözü |