Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2010, 04:14 PM   #38 (permalink)
sincered
Üsteğmen
 
sincered - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Mesajlar: 179
Tesekkür: 605
159 Mesajinıza toplam 831 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the roughsincered is a jewel in the rough
Wink Günde 5 Porsiyon Meyve Yiyerek Sağlıklı Kalın!

PORTAKAL

Başta C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali açısından zengindir. Bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur.

Portakalın Faydaları:
  • Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji verir.
  • İyileşmeyi hızlandırır.
  • Yüksek Tansiyonu ve kolesterolü düşürür.
  • Damar sertliğini ve tıkanıklığını önleyen portakal kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur.
  • Sinirleri yatıştırır ve yorgunluğu giderir.
  • Damarları güçlendirir.
  • Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına iyi gelir ve öksürüğü azaltır.
  • Cilt kırışıklıklarını önler, cildin taze ve pürüzsüz görünmesi sağlar.
  • Karaciğeri çalıştırır. Vücuttaki zararlı maddeleri temizler.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • İçerdiği folik asit özellikle hamileler ve bebek için çok yararlıdır.
Portakal Nasıl Kullanılır?

Portakal taze olarak yenir ve suyu kullanılır. Ayrıca çiçeklerinden ve kabuklarından da yararlanılır. Portakal suyu cildi besler. Özellikle yağlı ve normal ciltler iyi gelir. Çiçekleri kaynatılarak hazırlanan çay spazmlara karşı faydalıdır. Kabuklarından esans elde edilmesinin yanında mide hastalıkları için de kullanılır.
__________________
Gerçek insanı özgür kılar!
sincered isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla