Her zaman ki gibi gene bu forumdayım ve ne zaman acaba şurda ne diyor diye konuya göz ucuyla baksam gene okumaktan kendimi alamadığım
-- aaa evet demek ki bu olay bu yüzden oluyormuş, herkesin başına gelmiş --- demeden edemiyorum.
Aslında son yıllarım bir muhasebesini yapacak olursam ( yaklaşık7-8 yıl falan) o kadar bir birinin tekrarı ki şöle bi düşününce,
1 - ben istemiyorum dedikçe, hep istemediğim işler karşıma çıkmış !!! Ve parasızlıktan ve kendimi yetersiz gördüğüm için istemediğim işlere evet demişim. sonrada pişman olmuşum. Sonra gene kısır döngüler gene depresyonlar hayatta bunalım takılmaar falan...
ACABA NEDEN ..... ?
2 - Hep istemediğim insanlarla arkadaş olmak zorunda olmam sonrada en ufak bir sırrımda arkamdan vurması yada beni değersiz görüp üzmesi.. hah...
PEKİ ACABA BU NEDEN...?
3 - Bütün bu olaylar sonucunda kendimden nefret etmem benim kaderimin kötü olduğu, bir türlü gelmek istediğim yere tırnaklarımla kazıyıp kazıyıp gene başa dönmüş olmam, bunalımlar, depresyonlar, hastalıklar ve sonunda isyan herşeye isyan ..
peki neden... ? 4 - Hep sizden fedakarlık beklenilmesi ve sizinde bir değer kazanmak iin sürekli fedakarlık yapmak ve bütün bu yüzden kendinize ve başkalarınıza olan sinirinizi, kızgınlığınızı dışarı vuramamak, sinmek, küçülmek, bir işi adam gibi halledemediğinizi görmek,en sonunda da hayat yada kaderim beni nereye sürüklerse diyerek istediğim şeylerden vazgeçme neden... ? hayatımın son 10 yılının yarısı istemediğim bir işte çalışarak ve istemediğim insanların içinde yapayalnız kalarak yarısıda istediğim hayatı bekleyerek geçti. ve bu sürekli tekrarlarak sürdü.. hatta 2009 senesi ile 2008 senesi tıpatıp aynı. haha! aynı aylarda işe girdim ve aynı aylarda işten ayrıldım. 9 ay evde bekledim sonuç koca bir sıfır. keşke o zamanlarda bu siteyle tanışsaydım. rahat evde istediğim kadar kitap okuyabileceğim zamanlarda.. şimdi hem iş hem ev zorluyor beni.. ( bu gene benim negatif düşüncem ama ölesine söyledim. insan isteyince herşeye zaman bulur hah..) hep neden bu kısır döngü sürüp gidiyor diyordum. bu siteyi okuduktan sonra, şimdi nedenini anlıyorum. Hep negatif şeyler birbirlerini çekmiş. ben negatif olmuşum bütün kötü olaylar üstüste gelmiş. hiç pozitif düşünce yok hayatımda..
yavaş yavaş bu düşüncemi değiştirmek istiyorum artık. Artık şunu yada bunu istemiyorum demiyorum. İstediğim şeyleri İSTİYORUM diyorum. ve beni bulacağına inanıyorum.
şimdilik daha yolun başındayım ama bu konuda bu forumda her detayı büyük bir zevkle okuyorum. telkinlerimi dinliyorum.
İlk önce kendimi sevmem gerek. kendimi yeterli görmem ve memnun olmam gerek. ben daha kendimi sevmiyormuşum ki, tabi bunun aileden gelen sebebleride var..
kendi öz benliğimi, çekirdeğimi bulmak istiyorum. ( istiyorum dedim haha
) değişime en baştan taa en içimdeki çekirdeğimden başlıcam. çok çabuk olmuyor bazen üzülüyorum. hatta en yakın üzüntüm dündü, Hala para sıkıntımız var mesela ..
ama paranın zaten bende olduğunu ve onunbeni bir şekilde bulacağını düşünüp şuandaki halimize şükrediyorum. olumsuz düşünüp kötü olayları tekrar çekmekten daha iyidir...
Bu konuda bir sürü şey öğreniyorum burdan her bir öğrendiğimbeni kendi öz varlığıma biraz aha yaklaştırıyor. Kendimi sevmek istiyorum. Ben değerliyim.
“gerçek varlığımı kabul ediyorum” Ben Tanrı’nın sevgisinden varedildim.
O, beni ve her şeyi sevgisinden yarattı.
O beni yaratırken özüme kendi nurunu ve ışığını koydu.
Bu sözü sevmeye başladım ben...