Bale Teğmen
dün akşam çıkarken yöneticilerimizden biri tamamen önyargı ile bana tepkili davrandı.."siz bilirsiniz" dedim..10 -15 dakika kendime gelemedim..
kırıldım tabi :(
ama;
ben bu yola başvurdum..bu benim hayatım..aynen yola devam..değişiyorum :)
"yaptığını bağışlıyorum, ben haketmedim, bu davranış onun ruh haliyle ilgili bişey beni ilgilendirmez kişisel almıyorum" dedim (masamın üstünde hiçbirşeyi kişisel alma diye kocaman bir not var)..en mutlu olduğum anı düşündüm..sonra tekrar o olaya döndüm..ve ..bana teşekkür ettiğini gülümsediğini imgeledim..sonra unuttum...
bugün öğleden sonra patronumu sordu..sakin bir şekilde yanıt verdim.. (çünkü onu affetmiştim, ona karşı nötr düm)..peki dedi..bir kaç adım attı, sonra geri döndü hoş bir gülümsemeyle teşekkür ederim :)... dedi :)
kendimi sevdikçe, farkıma vardıkça..affettikçe...hani şu eteğimizin altındaki taşlar, sırtımızdaki yükler, omuzumuzdaki yükler onlar varya..bi dolu çöp kamponu ..işte onlardan arındıkça onları attıkça ..rahatlıyor insan, daha çok mutlulukları çekiyor, mutlu oluyor..çok samimi söylüyorum..etrafımda o kadar çok şükredeceğim o kadar çok mutlu olacağım şeyler varmış ki..
tam vaktidir şimdi, sevdiklerimiz yanımızdayken..seviyorken..hayatı daha anlamlı kılalım, hayatımızı bir çiçek bahçesi yapalım..tabiki bu forumdaki çiçeklerimize de çok teşekkür ederim..onlar benim bahçemin en güzel çiçekleri onlarla bahçemi yabani otlardan temizliyorum :)
ozy Teğmen
o zaman burda durum farklılaşıyor sanırım enerji paralel everene gidiyor yani siz bir empat olabilirsiniz.
ozy Teğmen slm öncelikle cevap için teşekkürler ama şimdi düşüncem değişti sizin olay biraz empat olabileceğinizi düşündürüyor ben de denemek istiyorum bakalım bende empat olabilirmiyim:) sevgiler...
lupita Teğmen
Alıntı:
ozy Nickli Üyeden Alıntı
slm öncelikle cevap için teşekkürler ama şimdi düşüncem değişti sizin olay biraz empat olabileceğinizi düşündürüyor ben de denemek istiyorum bakalım bende empat olabilirmiyim:) sevgiler...
valla bana empati deme zaten empatiyi okuyorum manyak oldum benimde aklıma bu takıldı ve neyi dşünüyorum biliomsun böle şeyler olduunda hani hissettiğimde ben hep korkup geri çekildim, itiomuyuz acaba bunu...
mesela yakınlarım ve sevdiklerime kötü bişi olcağı zaman 1hafta önceden içim sıkılmaya başlıyor benim duramıorum oturamıorum nefesim kesilio sanki..
lupita Teğmen
Alıntı:
Bale Nickli Üyeden Alıntı
.
düşünsenize üzgün olduğunuz veya canınızın sıkkın olduğu bir an..nasılda içe kapanık omuzlar düşmüş bir şekilde..ama mutluyken öyle mi..etrafa cıvıl cıvıl bakıyorsunuz, şarkılar söylüyorsunuz..gözleriniz parlıyor..benim çevremden aldığım olumlu etkiler böylesi şeyler..güni çinde aklımdan geçirdiğim şeyi de mutlaka hayatımda görüyorum..bir an aklımdan geçiriyorum..ve sonra olunca "yaşasınnnnn" diyorum..ama agresif sinirli asabi olunca olmuyor, aynı öyle modda insanları ve olayları çekiyorsunuz..
katılıyorum mutluyken oluyor istediğim şeyler..
ozy Teğmen
Zaten konu bu, isteğine ulaşmak için mutlu olmak yani neyle mutlu oluyorsan onu yapıp o enerjiyi yayman gerekiyor.
Bu süreklilik gerektiğinden galiba sonrasında unutma durumuna geçmek gerekiyor.Çünkü gün içinde karşılaştıkların senin bilincini yerle bir edebiliyor. Ben gerçekten gözlemliyorum ve uyguluyorum bu GERÇEK! Bunun için odaklanma olayı gerekiyor odaklanma egzersizleri var mesela benim bildiğim bir şey bir daire çizip ortasına bir nokta koymak ve etrafındaki çizgiyi görmediğin zaman tam olarak odaklanmayı öğreniyorsun sürekli yapınca süre uzayabiliyor.İşimize yarayabilir diye düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.sevgiler...
bengusu
Moderator
Alıntı:
ozy Nickli Üyeden Alıntı
Zaten konu bu, isteğine ulaşmak için mutlu olmak yani neyle mutlu oluyorsan onu yapıp o enerjiyi yayman gerekiyor.
Bu süreklilik gerektiğinden galiba sonrasında unutma durumuna geçmek gerekiyor.Çünkü gün içinde karşılaştıkların senin bilincini yerle bir edebiliyor. Ben gerçekten gözlemliyorum ve uyguluyorum bu GERÇEK! Bunun için odaklanma olayı gerekiyor odaklanma egzersizleri var mesela benim bildiğim bir şey bir daire çizip ortasına bir nokta koymak ve etrafındaki çizgiyi görmediğin zaman tam olarak odaklanmayı öğreniyorsun sürekli yapınca süre uzayabiliyor.İşimize yarayabilir diye düşünüyorum bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.sevgiler... sadece ne istiyorsan sanki olmuş gibi hisset davran dokun duy...mutlulukla dol ve dileğini gönder gerisi dileği beklemeye değil yaşamaya devam et o adrese teslim gelir sevgiyle mutlu kal
bengusu
Moderator
Alıntı:
Bale Nickli Üyeden Alıntı
dün akşam çıkarken yöneticilerimizden biri tamamen önyargı ile bana tepkili davrandı.."siz bilirsiniz" dedim..10 -15 dakika kendime gelemedim..
kırıldım tabi :(
ama;
ben bu yola başvurdum..bu benim hayatım..aynen yola devam..değişiyorum :)
"yaptığını bağışlıyorum, ben haketmedim, bu davranış onun ruh haliyle ilgili bişey beni ilgilendirmez kişisel almıyorum" dedim (masamın üstünde hiçbirşeyi kişisel alma diye kocaman bir not var)..en mutlu olduğum anı düşündüm..sonra tekrar o olaya döndüm..ve ..bana teşekkür ettiğini gülümsediğini imgeledim..sonra unuttum...
bugün öğleden sonra patronumu sordu..sakin bir şekilde yanıt verdim.. (çünkü onu affetmiştim, ona karşı nötr düm)..peki dedi..bir kaç adım attı, sonra geri döndü hoş bir gülümsemeyle teşekkür ederim :)... dedi :)
kendimi sevdikçe, farkıma vardıkça..affettikçe...hani şu eteğimizin altındaki taşlar, sırtımızdaki yükler, omuzumuzdaki yükler onlar varya..bi dolu çöp kamponu ..işte onlardan arındıkça onları attıkça ..rahatlıyor insan, daha çok mutlulukları çekiyor, mutlu oluyor..çok samimi söylüyorum..etrafımda o kadar çok şükredeceğim o kadar çok mutlu olacağım şeyler varmış ki..
tam vaktidir şimdi, sevdiklerimiz yanımızdayken..seviyorken..hayatı daha anlamlı kılalım, hayatımızı bir çiçek bahçesi yapalım..tabiki bu forumdaki çiçeklerimize de çok teşekkür ederim..onlar benim bahçemin en güzel çiçekleri onlarla bahçemi yabani otlardan temizliyorum :)
harikasın canım bol bonuslu bir hafta olsun.bahçede yabani otlar son bulsun iyi ki varsın
zokan
Teğmen
binlerce örnek verebilirm bende ama sonuncusu, kredi akrımın limiti yetmiyordu bankayı arasammı diye düşünüp tembellik yapıyordum, bir yandanda çok fazla arttırmak istemiyordum çok açılmayayım diye, sonuç 500 tl limit artırımı için bu mesaja evet yazıp gönderin diye bir mesaj geldi telefonuma evet yazdım ve oldu. :)
bengusu
Moderator
bu cuma iki haftalık tatile gideceğim..ve bütün işleri bitirmek istiyorum.sabah işe gitmeden faturayı ödemem lazım...faturayı ödemek için gittiğimde saate baktım açılmasına sekiz dakika var.şimdi içerden biri çıkıp beni görecek ve ben 8 dakika beklemeden faturayı ödeyip işe de geç kalmayacağım diye düşündüm.birden kapı açıldı.hanfendi daha açılmasına 8 dakika var dedi.biliyorum ben de 8 dakika sonra işde olmak zorundayım dedim.işe yetişeceksiniz öyle mi dedi ve faturayı hemen aldı.öyleye doğruda arkadaşım aradı.istediğiniz tatil yerini çok uyguna ayarladım diye.her şey harika ve süper.her kesinde böyle dilekleri bonusuyla gerçekleşsin sevgiyle kalın