Alıntı:
shamanic Nickli Üyeden Alıntı
diyorki telkinde uykun geldiğinde kendini uykuya bırakıyorsun..
gece uyumadığın için gün içinde uykulu halde olman normal bir de uyumaman gerektiği halde gevşetici bir telkini dinlersen; eylemin..düşüncen ile telkin birbirine çakışır..
yani düşünen zihnin çalış zinde ol derken dinlediğin telkin fırsatını bulunca uyu diyor
akşam eve gelince dinlemeye başla.. aynı şekilde uyku zamanını bir ritüel gibi hazırla.. |
Sevgili Shamanic ;
Bu mesajdan benim anladığım bazı telkinleri gündüz dinleyebildiğimiz gibi bazı telkinleri de gece dinlememiz daha iyi oluyor. Biz telkinlerin içeriğini bilmediğimiz için hangisini gündüz hangisini gece dinlememiz gerektiği konusunda bir fikir sahibi değildik.
Sadece Kilo verme ada telkinin içerisinde gevşeme ve rahatlama ile ilgili telkin cümlelerinin olduğunu bu nedenle gece dinlenmesi gerektiğini biliyordum.
Şİmdi ben kendimden örnek vereyim arkadaşlarım güleceklerdir belki ama ben yaklaşık 2,5 aydır telkinleri gün içinde işyerinde çalışırken dinlemeyi tercih ediyordum. Özellikle doğa ve su sesi çalışırken bana çok huzur veriyordu. Ama gün içerisinde aynı ağırlık ve uyku hali ben de de oluştu. Hatta öyle ki Ramazan Ayının da etkisi ile öğle tatillerimde masamın üzerine başımı dayayarak uyumak (hatta dalga geçmeyin ne olur arkadaşlar- derin uyumak) gibi bir alışkanlık geliştirdim bir süredir.
Şimdi sizden ricam bizlere tüm telkinlerin hangilerini gündüz, hangilerini gece dinlememizin daha iyi olacağı konusunda aydınlatabilir misiniz?