Konu
:
Assertive(Hakkını Savunan)Olma
Tekil Mesaj gösterimi
31-08-2010, 05:29 PM
#
57
(
permalink
)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Cevap: Assertive(Hakkını Savunan)Olma
Aklıma geçen sene kardeşimin başına gelen tabii ki ablası (yani ben)
sayesinde çözüme kavuşturulmuş bir olay geldi. Sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Geçen sene ben İstanbul'dayken uyuyorduk evde kapı çaldı bir anda. Kardeşim de uykudan uyandı açtı kapıyı. Bir tane adamın sesi geliyor. Bir şeylerden bahsediyor ballandıra ballandıra. Tabii hepimiz uyku sersemiyiz bir şey anlamıyoruz. Bende yattığım yerden konuşmalarını dinliyorum.
Çok güzel bir iş yapıyorlarmış. Medikal şirketlerinden birisi herkese kumbara dağıtıyormuş. Ceplerimizde bir sürü bozuk para oluyormuş. Bunları değerlendirmek istemez misiniz filan diyip duruyor. İstediğiniz bir ürünü alıyorsunuz. Sonra ayda bir gelip kumbaranızdaki bozuklukları alıyoruz biz filan diyor. Ne istersiniz filan dedi. Kardeşim de tansiyon aleti dedi. Adam diyor ki arkadaştaydı bende kalmadı gelir şimdi alırım filan diyor. Bu arada ben odadayım. Adam kardeşime sözleşme imzalatmış. Görsem sözleşmeyi yolardım onu.
165 tl ye dandirik 30 tllik bir tansiyon aleti getirdiler. Kardeşim uyanmaya başlayınca istemedi ve sözleşmeyi iptal etmedi adam. Ben tabii hala farkında değilim olanların.
Bir de nasıl vericem filan dediğinde adam dedi ki 1 ay sonra geldiğimiz zaman kumbaranız boş olursa ürünümüzü geri alıyoruz dedi. Adam gittikten sonra kardeşim geldi bana gösterdi. Oğlum bu ne dedim. Naptın sen? Öyle saçma şey mi olur dedim. Sonra sözleşmeyi gösterdi. Beynimden kaynar sular aktı. Dedim ki sözleşmeyi okudunmu sen gelip bunları anlatıyorsun bana dedim. O da yooo dedi adamın elindeydi. Sonra Kapıdan Satışlarla İlgili Kanunu anlattım buna. Sözleşme de de yazıyordu zaten. Adam resmen kandırmış seni 1 ay sonraya kalırsa şikayet hakkın olmayacak amaçları bu süreyi geçirmek ve seni ödeme yapmaya zorlamak dedim. Bu kıytırık şeye o kadar para verilir mi dedim. Oğlum da tabi anladı. Uyku sersemi anlamadım. Nasıl yaptım böyle bir şey normalde kapıyı bile açmam dedi.
Tabii ben bu adamları çözdüm. O kadar hızlı ve kendilerinden emin konuşuyorlar ki kişinin düşünmesine fırsat kalmıyor. Daha sonra ben bunları aradım. Böyle böyle gelin alın diye. Adam bir çirkefleşti anlatamam. O kibar kibar konuşan adam valla görsem hala yolarım o adamı.
Almasaydınız banane filan diyor. Ki bunu söylemeye hakkı yok. 7 gün içinde hiçbir sebep olmadan iade etme hakkımız vardı. Bir de kardeşime demişti ki bizim mağazamız var Yeni Bosna'da kocaman filan diye. Ben tabi bunların dolandırıcı olduğunu anladım. Kardeşimi aldım oraya götürdüm. Öncesinde de alo maliye yaptım.
ama onlar dediler ki tüketici hakları ile görüşmeniz lazım. o kadarını biliyoruz heralde ama sözleşmeleri bile kurallara uygun değildi. Ben onu şikayet etmek istemiştim neyse.
Gittik biz bir tane adam açtı kapıyı. Bu arada gittiğimiz yer kocaman mağaza değildi. Kıytırıkdan bir büroydu.
Adama diyorum ki bu yasal hakkımız iade edicez diyorum ve kabul etmiyor. Yok böyle bir şey. Dolandırıcı olduklarını ve insanları aldatarak ürün sattıklarını söyledim. Bunu reddetti. Bende mağazanızın da kocaman olduğunu söylemişti gelen kişi ama dandirik bir büro burası dedim. Ürünü satarken uydurduğu yalanları sıraladım. Tabii kanunda olanları ve sözleşmede yer alanlarla uyumsuzluğu ile birlikte. Diyor ki o arkadaş niye öyle demiş bilmiyorum dedi. Ben de dedim ki ürün sattırdığınız elemanınızı bile savunamıyorsunuz dedim. Kendi konuşmalarınız da zırvalıktan ibaret. Hiçbir yasal dayanağınız yok dedim.
Ben sizi telefonla aradım ve iade etmek istediğimi bildirdim. Buraya da geldim bildirimi yapıyorum. Bu arada gitmeden başımıza gelecekleri bildiğim için ihtarname hazırlayarak gitmiştim.
Adam kabul etmedi iade talebimizi. Gözümün önünde duruyor sözleşmeler sözleşmeler elimde değil diyor. Dedim ki 30 tl lık şey bu ben bu parayı ödemem. 30 tl veriyim sözleşmeyi iptal et dedim. Bu kabul etmedi ama sözleşme elinde olmamasına rağmen indirim yapmaya başladı. İndirim ne üzerinden yapacaksa.
İmzalattığınız sözleşme belli. Kanun belli. Buna aykırı hareket eden ve ihlal eden sizsiniz. Bu parayı size ödemeyi reddediyorum dedim. İndirim talebini de reddettim. Bir de demez mi bugün Kadir gecesi birbirimizi kırmayalım diye. Tabii sen misin öyle diyen. Ben de girdim damardan. Evli misiniz çocuğunuz var mı dedim. Var dedi. Bende ne güzel ama onlara acıdım o eve nasıl ekmek götürüyorsunuz dedim.
Neyse kime ne anlatıyorsun. Bana cevap veremedi. Adama oturdum Kapıdan Satışlarla ilgili Kanunun 7. md.sinden başladım. Tüm bilgilerini güncelledim.
Bana diyor ki siz çok şey biliyor gibi görünüyorsunuz ama hiçbir şey bilmiyorsunuz dedi. Ben de ona dedim ki haklısınız hiçbir şey bilmiyorum. Sözleşmeyi hazırlayan da bilmiyormuş dedim.
En az yarım saat konuştuk.
Sonra ben onu mosmor ettim. Zaten bana hiç cevap veremedi. Kardeşim konuşunca doberman gibi ona havlamaya başladı. Benden cevabını aldı tabii o ayrı.
Kendilerini Tüketici Hakları Hakem Heyetine şikayet edeceğimi söyledim. Öyle pişkinler ki hiç umursamadı. Çünkü bir sürü kişiyi bu şekilde kandırmışlar. Biz oradayken bile telefon çalıp duruyordu. şikayetçi kızgın insanlar arıyordu. Adam bizim yanımızda cevap veremiyordu. Azarlayıp kapatıyordu. Terbiyesiz adam.
Sonra gittik. İhtarnameyi postaladık.
Sonucu anlatıyorum. Eve ihtarnamenin ulaştığına dair bir belge geldi. Ben akıllılık edip gönderdiğimiz ihtarnamenin fotokopisini de almıştım.
Eve 'tahsilat' için bir adam gelmiş. O sırada ben Ankara'daydım. Kardeşim de demiş ki ben ödeme yapmam ihtarname gönderdim size. Adam da ihtarnamenin fotokopisini sormuş. Kardeşim de fotokopisini göstermiş. Bozulup kalan adam sözleşmeyi yırtmış. Kardeşim almış çöpe atmak için. Atmadan birleştirip bakmış. 6 taksite filan bölmüşler. Kendi çaplarında fiyatlar filan koymuşlar.
Böylelikle kardeşimi bir beladan kurtarmıştım. Ama baya üzülmüştü ben nasıl böyle bir şey yaptım hala anlayamıyorum diye.
Siz siz olun evinize ürün satmaya gelen üstelikte bir takım sözleşmelerle şirketlerinin güvenilir ve ciddi müesseseler olduğu imajı veren kimselerden ürün satın almayın.
Sevgilerimle.
Işıldayan Safir nickli üyeye özel mesaj gönderin
Işıldayan Safir - Daha fazla Mesajını bul