Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-09-2010, 12:59 PM   #5 (permalink)
funda0903
Teğmen

funda0903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 43
90 Mesajinıza toplam 404 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
funda0903 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: **NİYET İLE OLUMLAMA ARASINDAKİ FARK**

Alıntı:
elisya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
öncelikle funda sana çok teşekkür ederim.. şimdi olumlamayı daha iyi anlamış bulunuyorum.. ama hala kafamda bişiler tam oturmadı.. bu konuda okadar çok yorum var ki hangisini yapıcam bilemedim.. bilen varsa bana yardım edebilirmi lüütfen..

benim anlayamadığım yukardaki yazıda bana niyet ile olumlama arasında bir fark yok gibi geliyor ( yada ben anlamadım)

ben olumlama yaparken de mesela
.... mutlu olmayı seçiyorum yada .... onu kabul ediyorum.. ,
bolluk bereket ve sevgiyi seçiyorum gibi olumlamalar yapıyorum

sanki bu bana olumlamaya daha yakın bir söz gibi geliyor.. çoğu olumlama cümlesi böyle bitiyor ç

ama bir hedefim , dileğim yada niyetim var ise sanki daha kesin, daha istekli daha kararlı bişiler söylemem gerekiyor gibi geliyor.

yani benim şu dileğim var o şuanda benim için hazır ve ne olursa olsun o, bana gelecektir inanıyorum, buna eminim, ( tarihte konulabilir vs..) gibi daha motive edici kesin ifadelerle anlatılması sonrada serbest bırakıp beklemek gibi bişiler olabilir diye düşünüyordum.

benim diğer kitaplarda da okuduğumda olumlama cümleleri bu şekilde bitiyordu. Bu yüzden burda da niyet ile olumlama cümlelerinin bitişlerinde bi farklılık göremiyorum ben

acaba tamamen yanlış mı düşünüyorum

Canım evet bakıldığında ikisi arasında bir fark yok gibi fakat olumlamada inanmak ve kalpten hissederek söyleme zorunluluğun yok sen inanmasan bile beyin onu bir zaman sonra o şekilde algılıyor fakat niyette gerçekten kalpten isteyerek ve hissederek yapman lazım niyeti 1 kez bile yeterli içten olursa, olumlamaları ise sürekli tekrar etmek gerek .......
funda0903 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla