Alıntı:
rolex Nickli Üyeden Alıntı
Sabah kalktığımızda aklımıza düşünceler akın edecektir. Bu düşünceler geceden kalma, dün yaşanan olaylar, yaptığımız tartışmalar vs. İş burada başlıyor. O düşüncelerin kafanıza doluşmasına izin verin. Ama kesinlikle hiç birinin üzerinde durmayın. Onlar bekleyip sizin yorum yapmanızı başka düşünceler kervanına katılmanızı bekleyecektir. Siz yanıt vermeyin. Bırakın onlar dolaşsın kafanızda. Bekleyip bekleyip gideceklerdir. Bu düşünce yoğunluğunu tekrar geldikleri yere gönderdikten sonra, lavaboya gidin ve yüzünüzü yıkayın. Aama her zamankinden farklı olarak. Birkez, iki kez değil en az 5 ila 10 kez arası yüznüzü yıkayın. Aynaya 30 sn. kadar bakın. Ama bu bakışta farklı olmalıdır. Aynadaki kişiye değil, onun gözlerinin içine bakın. Dikkatle bakın. Orada ne görüyorsunuz. Üzgün, gergin, stresli, panikleyen birini mi yoksa mutlu, huzurlu, kendine güvenen ve aynadaki kişiyle çok iyi arkadaşlık kuran birni mi. Büyük ihtimalle ilk söylediğimiz kişiyi göreceksiniz. Bunu fark ettiğinizde bunun üzerinde durmayın. 30 sn boyunca gözlerinizin içine bakın. Ama bu süre içinde en ufak bir olumsuz düşünce kafanızdan geçtiğinde, bu bakışı tekrar baştan alın ve tekrar 30 sn kadar gözlerinizin içine bakın. Pozitif olduğunuz bakışlarla bakın. Pozitif şeyler düşünün ve olumsuz düşünceye bu süre içinde yer vermeyin. Verirseniz tekrar başlamanız gerekecektir. Gözlerinizin içinde parlayan o enerji ışığını iyice farkedin. Bu pozitifliği aynadaki gözlerinizin içine yüklediğinizi onaylayıp kahvaltıya oturmadan, balkondan pencereden mutlaka temiz havayı ciğerlerinize doldurun. Sonra Alabildiğiniz kadar derin nefes alın ve kahvaltınızı yapın.
Sabahın enerjisini içinizde hissederek güne başlayın. Bundan sonrası basit. Gün içerisinde ne yaşarsanız yaşayın olumsuz bir kelime asla kullanmayın. Olumsuzluğu andıracak kelimeler dahi kullanmayın. Pozitiflik orucu tutun. Biraz zor olabilir ilk gün için ama ilk gün bunu başarırsanız diğer günler çok daha kolay olacaktır. İlişki kurduğunuz insanarla güleryüzle konuşun ve bunun farkında olun. İçinizde bir sıcaklık olduğunu hissedeceksiniz. Aklınıza daha önceki olumsuz duygu ve düşünceler mutlaka gelecektir. Asla kabul etmeyin ve o an hemen başka bir şeye, başka bir yere odaklanın ve odaklandığınız şeyin üzerinde düşünceler üretin. Örneğin bir kaleme bakın ve onun nasıl yapıldığını düşünün, veya o an yanınızda ne varsa ona odaklanıp onun oluşumu veya görevi ile ilgili fikirler üretin. Bu sizi olumsuz düşüncelerden uzaklaştırıp rahatlatacaktır. Kendi kendinize gün içerisinde olumlu telkinlerde bulunmayı asla ihmal etmeyin. Bunun bir gereklilik ve yapmanız gerekn bir sorumluluk olduğu bilincine varın. Gün içinde en az 5 kez kendinizle ilgili olumlu, içsel ve sesli telkinlerde bulunun. Bu değişikliğe beyin itiraz edecektir. Eskiyi isteyecektir. Kesinlikle kabul etmeyin. Bu durumun yoğun olduğu zamanlarda veya kötü olduğunuzu hissettiğinizde hemen yer değiştirin. Yani başka bir yere gidin, hava alın, diğer odaya gidin veya lavaboya gidip yüzünüzü yıkayın. Bu şekilde bir hafta bu egzersize kararlılıkla devam edin. Bu egzersizi başaramadığınız zamanlar olabilir bunların üzerinde durmayın ve düşünmeyin. Siz yolunuza devam edin. Yarı yolda bırakmayın. 7 gün sonunda olaylara bakış açınızın değiştiğini, içsel enerjinizi, hayatın farklı yönlerini, yaşadığınız olayların aslında sıradan olaylar olduğunu ve sizi etkilemediğini göreceksiniz. |
Bu egzersizi deneyeceğim. 7 gün boyunca bunu iradeli bir şekilde yapacağımı düşünmüyorum çünkü verilen cevaplardan bunu kendi kendime, bir zorlama olmaksızın yapabileceğimi görüyorum.
Ama ilk gün banyodan pek çıkamayacağım gibi görünüyor.
Teşekkürler.
Alıntı:
Belgin ∞ Nickli Üyeden Alıntı
Farkındalık alarmı kurun. Telefonunuzun alarmını 1 saat arayla kurun, her çalışında bakın bakalım ne düşünürken yakaladınız kendinizi. Bunu değiştirmek için olumlama yazabilir, yada şükür listenize birkaç madde daha ekleyebilirsiniz. |
Çok ilginç. Denemeye değer.
Teşekkürler.
Alıntı:
aquariel Nickli Üyeden Alıntı
Annem hep olumlu dusunen bir insandir. Universiteyi kazandigim zaman "bana bir soz ver. Hergun 10 kisiye gunaydin, nasilsiniz diyeceksin" demisti. Bana cok sacma gelmisti ama bir yilin sonunda sadece gunaydin demekle kalmadim. Yolu temizleyen belediye iscisine kolay gelsin, yemekhanede yemegi begendigim zaman asciya seslenip ellerinize saglik, isimi yapan yazi islerinde gorevli sekretere cok tsk ederim demek bana daha pozitif bir yasam sagladi. Bana cevaben "bu benim gorevim" diyenlere de "evet ama o kadar iyi ve severek yapiyorsunuz ki isinizi, kendimi iyi hissediyorum" derdim. |
Bir ara ben de yapıyordum ama ne olduysa bıraktım. Çok güzel bir duygu.
Alıntı:
hcr20 Nickli Üyeden Alıntı
Ne derece doğru bilmiyorum ama ayna ile aklımda kalanlar şöyle;siz aynadaki görüntünüze pozitif olarak baktığınızda enerjiniz azalır ama aynadaki görüntünün size baktığını düşünerek baktığınızda aynadaki görüntüden enerji alırsınız. Her gün yaklaşık on saniye aynadaki kişiye hayran hayran bakın ve ardından bir iki dakika o kişinin size baktığını düşünerek yoğunlaşarak bakın güne enerjik ve pozitif başlayın |
Evet, bu da güzel bir bakış açısı.
Teşekkürler.