Alıntı:
bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı
Ben bu yaşıma gelene kadar şunu öğrendim , eğer bir işe sabretmeyi ve o durumdan ders almayı öğrenmemişsen , durum sürekli karşına farklı versiyonlarla tekrar tekrar geliyor . Hatta üzülüp , isyan edersen çok daha kötüleri ile karşılaşıyorsun.
Fakat sabredip , ben bundan ne ders almalıyım diye düşünüp , olayları , davranışları daha olgun karşılarsan inan bana günden güne fırsatların daha iyiye gidiyor , şaşırabiliyorsun. İster adına mucize diyorsun , ister Rabbim dualarımı kabul etti diyorsun , adı her ne olursa olsun , sabrının mükafatını alıyorsun . sadece isyan etme ve dersini bul ve al , hepsi o... |
Yok işte bigokyanus cum olay sabretmekle ilgili değil de daha çok geçmişten ders almadığım için..
Ben çoook sabrettim bi 5 yıl falan hep sabrettim, Sabrettiğim için bunalımlara, depresyonlara girdim çıktım, olumsuz düşüncelerle kendimi kandırdım, insanlara güvenemez oldum falan.
hep aynı durumda debelenip durdum, aynı olumsuz düşüncelerle etrafımı sardığım için aynı istemediğim enerjideki işler beni bulmuş.
Aslında yanlış düşüncelerimi de ilk defa bu sitede fark ettim. Yoksa ben gene aynı olumsuzluklarda devam edecekmişim.
Düşüncelerimi değiştirmem gerekiyor ki hayatım değişsin. Ama bunun içinde ilk önce düşünce kalıplarımı değiştirmem gerekiyor. Olaya kendi içimden başlamam gerekiyor.
İşte bu yüzden hayatımın sorumluluğunu ben alıyorum diyorum.
Bunları ben çektim hayatıma, benim olumsuz düşünce kalıplarım ve yoksulluk düşüncelerimin sebebi benim. Eğer sorumluluk alırsam düzeltme imkanımda var demektir.
Bu arada bu düşüncelerle gidersem haftaya işten istifa edeceğim kesin...
Bahaneler hazır kafamda..
İstifa edersemde hiç üzülmeyeceğim. Çünkü hep aynı iş ortamda olmaktan sıkıldım. Hayatımda sıçrama yapmanın zamanıdır.