Alıntı:
smyrna1 Nickli Üyeden Alıntı
forumun bir iki aydır devamlı takipçisi ve faal olarak arada katkıda bulunan bir vatandaşı olarak bir gözlemimi sadece forum anlamında değil türkiyenin yarısını ilgilendiren, diğer yarısının ise dolaylı olarak ama özünden etkileyen bir mevzuyu deşmek görmek istiyorum, KADINLARIMIZ... Yeri geliyor kardeşimiz yeri geliyor canımızın parçası annemiz yeri geliyor sevgilimiz eşimiz... ama hep birşeyler ararken aklımıza gelen içimizdeki insanın yarısı, örneğin baş açma yada örtme mevzusunda akıla gelen kadınlarımız, örneğin, sermaye kuvvetleerinin daha çok sermaye biriktirebilmek için(bilmiyorlarki o sermayeleri içinde boğularak ölüp gideceklerini)kadının onurunu haysiyetini yerle bir edercesine cinsel manada kullanılması kadar bir kadını değil sadece, bir insanın haysiyetini ayakların altına alabilecek bir olay varmıdır. örnekler çok uzatmak istemiyorum diyeceğim hep ezilen kadınlarımızın yansıması bu forumdada kırılıyor, genç olanları bilinçsiz anne özelliklede babadan muzdarip, biraz orta yaşa gelende kocasından, forumda sanırım 60000 civarında üyesi var tahminim bunların 50000 i en az bayandır, foruma katkıda bulunanlarında çoğu bayan... peki ama NEDEN???? |
Foruma katkıda bulunanların çoğu bayan, evet katılıyorum buna. Sebeplerini de yazmışsınız zaten ucundan kıyısından.:)
Bu tezi doğru kabul edersek, sorumuz şu olmalı: Neden erkeklerin katılımı bayanlara göre daha az? Bu forum kendini geliştirme forumu; içsel yolculukların yapıldığı, insanların sadece kendileri olabildikleri bir forum. O halde bir diğer soru erkekler bu durumlara neden kayıtsız? Ezilen sadece kadınlar mı ki ilgi genel olarak onlar tarafından sağlanıyor? Ya da şöyle soralım, erkeklerde nasıl bir ego var ki sorunlara kayıtsız kalıyorlar? Kadınlar daha mı rahat duygularını açığa vurmakta? Öyle ki buraya gelip paylaşım yapıyorlar. İçlerini döküyorlar.
Başka bir şekilde bakıyorum. Hani klasik laf vardır "erkekler ağlamaz". Acaba bu mu sebep? Erkekler sorunlarını kendi kendilerine mi çözmeye alışıklar, içlerinde mi yaşıyorlar her şeyi?
Kadınların beklentisini fazlasıyla karşılıyor olmalı ki ilgi daha fazla.
Umarım konu çok sapmaz...