Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-09-2010, 08:46 AM   #10 (permalink)
planner
Üsteğmen

planner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,609
451 Mesajinıza toplam 1,748 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
planner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really niceplanner is just really nice
Standart Cevap: Bilinçaltımı nasıl değiştireceğimm?..

Alıntı:
happyboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaslar ben bir yöntem buldum ve bir haftadır uyguluyorum ve bana çok faydası dokunduğuna ınanıyorum:ben geçmişi sfırdan hayalimle planmaya başladım geçmişime fazla girmiyeyim anlatsam roman olur yanı kısaca diyeyim ben çok zorlu ve sıkıntılı bir çocukluk geçirdim ve fakir bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm şükür şuan dururmumuz iyidir ve özel okulda okuyorum ama hala çocukluğumdakı çektiğim sıkıntılarmı bilinç altımdan silmiş değilim uygulamayı anlatyım size; kendi geçmişime ait aklımda bir seneryo çizdim ;ben hergece uyumadan önce bünü bir film gibi aklımdan geçiriyorum kötü geçen günlerim yerine iyi olayları yerleştirdim örneğin ilkokulda okula ben yırtık önlükle gidiyordum ve arkadaşlarım çoğu alay ederdı benle,bense o anı kendimi asil bir ailenin çocuğu olarak aklımda kuruyorum şık elbiselerle cebim para dolu olarak okula gidiyorum arkadaşlarımn hepsi bana saygı gösteriyor vs...siz de kendi kafanızda geçmişinize ait bir film yapıp hergece hayal edebilirsiniz inanınkı toplam 20 dk almaz çok faydası olacak ben şuan kafamda kurduğum senaryoları yaşamış gibiyim ve korkularım çoğu geçtı:)
Katılmıyorum. Geçmiş geçmişte kalmıştır zaten. Geçmişi değiştersen ne değişecek ki? Atıyorum tecavüze uğramış bir kadın, hayalinde geçmişte tecavüze uğramadığını hayal etse ve buna inansa gerçek değişecek mi? Atıyorum yine o olaydan bir çocuğu olmuş olsa, zihnindeki sahneyi değiştirse bile elde somut bir çocuk varsa ne olacak?

Bu bence sadece kendini kandırmak. Başka da bir şey değil. Kimsenin çocukluğu iyi geçmemiştir eminim. Kazada ailesini kaybedenlerden tutun da yukarıda bahsettiğim olaya kadar bir çok trajedi yaşayanımız var mutlaka. Ama bunların etkilerinden kurtulmak, onları yok saymakla ya da farklıymış gibi hayal ederek davranmakla mümkün olamaz bence. Yaşanmış bir gerçeklik var. Olduğu gibi kabul ederek, her şeye rağman şükrederek bunu aşabilmeliyiz. Gerçekten "şükür" kavramı çok ama çok önemli. Bunu her geçen gün daha iyi idrak ediyorum. Yaşanan her şey şimdiki bizi biz yapıyor. Davranışlarımızı şekillendiriyor. Olaylara yaklaşımımız bizi biz yapıyor.

Benim de bilinçaltımı temizlemek istediğim zamanlar oldu ama hiçbir zaman kendimi kandırmayı düşünmedim. Hatta bir ara olumlamalar hakkında "böyle saçmalık mı olur, iyi olmadığım halde kendime iyiyim diyorum" derdim. Fakat iyi olmadığımı söyleyen benim, özümde kendimi iyi kabul etmeyen yine benim. Bu olumlamaları bir yalandan ibaret görürdüm. Fakat onları okudukça asıl yalanı benim kendime söylediğimi farkettim.

Sonuç olarak buradaki her şey zincirleme olarak birbirine bağlı. Bir yerden başlayın; olumlama, telkin, eft, vs,... Bir şekilde birinden diğerine zaten atlıyorsunuz. O her atlayışta da yeni bir yerleri keşfediyorsunuz.

Amacınıza ulaşmanız dileklerimle. Sevgiyle kalın.
planner isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla