Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-09-2010, 08:09 PM   #8 (permalink)
KüçükFilozofKız
Teğmen

KüçükFilozofKız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 76
97 Mesajinıza toplam 345 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KüçükFilozofKız is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Hızlı konuşma sorunsalı

Alıntı:
MehmeT ÇakmaK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hızlı konuşma olayının birkaç sebebi vardır muhtemelen.

Ama en önemlisi, kendini ifade etme-edebilme ve kabul görme ile alakalı.

Konuşurken, söyleyeceklerinin anlaşılması ve biranönce onaylanma dürtüsü ağır basıyor olabilir. Genelde evhamlı insanlar bu şekilde konuşuyor.

Bir de, yanlış anlaşılma korkusu olabilir."Söyleyeceklerim daha bitmedi yanlış anlaşılmaması için biranönce bitireyim konuşmalarımı" gibi bilinçaltı bir hızla konuşuluyor da olabilir.

Ama hepsinin de altında, kendini ifade etme ve onaylanma ile ilgili anksiyete ve yanlış anlaşılma korkusuna bağlı mükemmelliyetçilik inancı vardır muhtemelen.

Bunu aşmak için bu tür inançları bulmak değiştirmek kontrol etmek faydalı olur...

İnanmıyorum! Çok güzel bi açıklama çok çok teşekkür ederim..
Aynı sorun bende de var çok hızlı konusurum bazen olayları bastan anlattığım bile oluyo.Genel de herkes çok rap dinlememden kaynaklandığını düşünüyo ama bence sebebi tamamen sizin yukarda söyledikleriniz hatta tıpatıpı yaaa içimden düşüncelerimden geçen cümlelerdi hepsi..
Bu özelliğimden gocunmuyorum bunun içinde düzeltme yoluna gitmedim hiç

Sadece Huzur.
KüçükFilozofKız isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla