Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-09-2010, 04:07 PM   #18 (permalink)
tolgaasya
Yüzbaşı

tolgaasya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 2,123
781 Mesajinıza toplam 3,631 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
tolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura abouttolgaasya has a spectacular aura about
Standart Cevap: Gerçekleşmeyen Dileklerim....

Alıntı:
roseone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
namasteeee izninle sana bir şey danışmak istiyorum. daha dogrusu bilgilerinden yardım bekliyorum açıkcası :( benim sorunum yani sorun olarak gördügüm ve bu sorunu aşmak istedigim olumsuz düşüncelerimi olumlu düşüncelerle yıkmak istedigim. sözlümden haber alamayışım. kendisi asker yani er değil mesleki açıdan kamptta (istihbaratçı) olarak... kamptta oldugu için çok sık telefonlaşamıyoruz lakin normalde hergün arar... bayram öncesi 15 günlük gibi bir göreve gideceklerini söylüyordu sonra bayram sonrasına kaldı herhalde kimse ses etmiyor dedi... ve biranda yok oldu :( yok oluşundan 8 gün sonra bir telefon geldi ondada görevdeyim dedi ve şarjının olmadıgını her an...... (kapanabilir) sözcügünü kullanamadan telefon kapandı ve tam 28 gündür ne ulaşabiliyorum nede ondan bir haber alabiliyorum :( normalde 8 ekim izin günü yıllık izni 8 ekimde gelicek 15 ekimde nikahımız olucak kararımız böyleydi. ailelerimiz herkes biliyor ama olur olmaz acabalar vesveseler nekadar olumlama yapsamda aklıma takılıyor. Lütfen bilginiz var ise bana yardımcı olun. ne yapmama gerektigi hakkında :( imgelemenin öneminden bahsetti buradaki modretör arkadaş sağolsun Allah binkere razı olsun. ama ne hikmetse olumlama yapmaya başladıgımdan beri hayalde kuramaz oldum. :( bir an geliyor bir an ama onu düşününce gülümseme kaplıor yüzümü ama gece olunca herşey mahvoluyor tarifsiz ve engel olamadan ağlayışlarım işin rengini değiştiriyor... Özürdilerim sorunumla sizi sıkıtysam degerli zamanınızı katletiysem affedin. Rica ediyorum var ise bir öneriniz paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum... Çok teşekkür ederim...

Merhabalar,

Hayal kurmaktan sakın vazgeçme ve korkma. Hayatta her şey istediğimiz gibi gitmez. Bazen sıkıntılar kaplar etrafımızı. İşte tam bu durumda ümitsizliğe kapılmak bizi daha çok dibe çeker.

Daha önce yazdığım bir şeyi aktarmak istiyorum sana:
Bana "Polyanna" benzetmesini yapan çok insan var. Kısaca eden böyle olduğumu açıklayayım.

Biliyorsunuz; İslam dininde "Allah'tan ümit kesilmez" diye bir söz vardır. Eğer bir Müslüman herhangi bir konu hakkında Allah'tan ümidini keserse ve "bu işim hiç bir zaman olmayacak" derse, o kişinin imanı tehlikeye girebilir. Neden mi? Çünkü Allah'ın her şeyi yapmaya, düzeltmeye gücü yeter. Zorluk ve kolaylık kavramları bizim için geçerli. O halde, bizler hiç bir zaman kötü ve olumsuz düşünemeyiz. Çünkü bizler her şeyden büyük, en yüce yaratıcıya kul olmuşuz. Bizler Allah'tan ümidi kesemeyiz, karanlık düşüncelere kapılamayız.

İsyan etmek, "neden her şey beni buluyor" demek ve söylenmek te bir şeyi çözmez. Bizim kültürümüzde; "gün doğmadan neler doğar" diye bir söz vardır. Bu söz bize pozitif düşünmeyi, ümitvar olmayı, sabrederek karanlıktan kurtulmayı öğütler.

Özetle pozitif düşünmek benim için bir yaşam tarzı. Bir tarafta, ümidini yitirmeyen, hedefleri olan, iyi düşünelim, iyi olsun diyen, hep ışıl ışıl bir düşünce tarzına sahip olan insan var. Diğer tarafta, karamsar, hayat isyan eden, kötü düşünen, bunalımdan kurtulamayan insan tipi var.

Benim anlatmak istediğim şey "DÜŞÜN - YARAT" gibi bir şey değil, bu saçma bir inanç. Ben güzel düşünelim, güzel yaşayalım, diyorum.

“Neysek ve neredeysek oyuzdur, çünkü ilk önce onu hayal etmişizdir.” Donald Curtis.

Lütfen hayal kurmaktan vazgeçme, lütfen pozitif düşünmekten vazgeçme.

Aman dikkat!!! Aklınıza gelen, başınıza gelebilir. Bu yüzden pozitif düşünün, olumlama yapın, her anın tadına varın. Güzel düşünün, iyi yaşayın. Karamsarlıktan, umutsuzluktan, enerjinizi düşürecek her şeyden uzak durun.
tolgaasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla