Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2010, 10:43 PM   #2 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia

Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: dizilerin içeriğini beeğeniyor musunuz?

Herkes dizileri eleştiriyor ama çevremde gördüğüm kadarıyla herkes de dizi izliyor. Hatta planlarını izledikleri dizilere göre yapanlar, hangi gün hangi kanalda hangi dizi var diye postitlere yazıp buzdolabına asanlar filan var.

Diziler bu kadar önemli yer kapladığı için psikolojik anlamda insanların izlediklerinden ciddi şekilde etkilendiğine inanıyorum ki nadiren izlediğimde bile bir ağlama, bir moral çöküntüsü olur bende. O nedenle dizi izlemiyorum. Bir de gerçeğinden ayırt edemiyoruz. Gerçekten olmuş gibi hissediyorum ben. Ahh vahh diye sızlanıp duruyorum daha abartılı ve acıklı şekillerde gösterilse de varolan şeyler ekranlarda izlenenler...

Hayatın içinde bunları zaten yaşarken ekranlarda izleyip aslında ağlanması gereken sahnelere bak bu da başıma gelmedi diyip sadece dizi mantığıyla seyredip alay konusuna çevirenlerde var ne yazık ki. Ve bu çok ciddi bir nüfusu kapsıyor.

Bu kadar çok konuşabiliyorum. Çünkü bu kadar çok konuşuluyor bu konular. Bir dizi izlemesek bile hangi dizide ne olup bittiğini biliyoruz. Tamamen kültürel yozlaşma ve ahlaki çöküntü söz konusu. Bir tecavüz sahnesinden yola çıkıp da tekel büfesinde üzerine döktükleri içki geldi yazısı ahlaksızlığın ve dizilerin insanları ne kadar çirkinleştirebileceğinin zirve yaptığı nokta sanırım.

Her şey çok dramatik. Başroldeki kişinin başına hep kötü olaylar gelir. Hayatın içinde acıyla kıvranarak büyür. Çevresindeki herkes kötüdür. Bir hırs, bir ihtirastır alır başını gider aklınız almaz. Bu arada çok yapmacık olanlar da ayrı bir konu. Dengeyi de tutturamıyorlar hiç.

Kısaca özetlemek gerekirse dizilerin saçmalıktan ibaret olduğunu düşünüyorum.Toplumu bilinçdirmek adına daha fazla yayın yapılmalı. Sabah kuşağı programları bile daha faydalı. En azından izliyorsunuz biraz hukuki bilgi sahibi oluyorsunuz. Çevrenize daha dikkatli bakıyorsunuz. Hayatın içinde olup bitenleri dizilerden daha net görüyorsunuz. Bir sağlık programı oluyor hastalıklar hakkında bilgi ediniyorsunuz. Başka bir programda hem eğlenip hem farklı uzmanlardan değişik bilgiler öğreniyorsunuz.

Dizilerde ne var ancak ağlayan zırlayan insanlar silsilesi ve ekranın başına oturmuş burnunu çekenler. Acı çekmekten zevk alan bir milletiz sanırım. Ama dışarıya da hiç belli etmeyiz işte izler izler sonra da alay ederiz.

Sevgilerimle.