İlk olarak tüm dizileri aynı kefeye koymanın kaliteli dizilere haksızlık olduğu kanısında olduğumu belirtmek isterim. Mesela: Hz.Yusuf, Pacific, Rome gibi diziler bence öğretici ve güzel. Türk yapımı dizilerden şu an aklıma geleni yok ama muhakkak ki, böyle diziler vardır.
Şimdi insanların günlük yaşamı ile ilgili dizilere gelince. Bu dizilerin kötü mü iyi mi olduğu düşünce tarzına ve bakış açısına göre değişiyor tabii.
Ben kendimi örnek olarak gösterecek olursam diziyi ancak yapmaya bir işim olmadığı zaman ya da iş yapmaya üşendiğim zaman izliyorum. Bu bazen bir gün bazen bir hafta süre biliyor. Hayattan zevk aldığım ve mutlu olduğum zamanlar diziler ve ya filmler beni kendine çekmiyor. Yani dizileri hayattan yeterince zevk almadığım anlarda zaman geçirmek için ve sanal da olsa mutlu olmak için izliyorum.
1-Bence dizilerin izlenmesinin en büyük sebeplerinden biri bu: SANAL MUTLULUK. Tabii dizi bitince o da bitiyor.
2-Diğer bir sebepse: Dizide olan karakterlerden birini ve ya bir kaçını KENDİMİZLE ÖZLEŞLEŞTİRMEMİZ ve bizim yaşayamadığımız hayatı onlarda görerek teselli olmamız ve ya en azından duygusal bir bağ kurmamız.
Bunun çaresi dışarı çıkmak ve kendi hayatımızı yaşamak. Bazen düşünüyorum da hani dizilerde karakterleri hep televizyon izleyen biri gibi gösterseler o dizileri izleyen olurmu? Hayır tabii ki)) Yani dizi izleyen insanlardan birinin, mesela benim dizi izlediğim zamankı hayatımı(TABİİ Kİ ÇOK KISA KESİTLER CANIM:)) konu alan bir dizi ne kadar sıkıcı olurdu değil mi?)) Dizilerdeki insanlar dışarı çıkıyor, eve tıkılıp kalmıyor ve yeni maceralar peşinde oluyor.
Eee dizilerin bize öğrettini uygulayalım dışarı çıkıp kendi dizimizin senaryosunu yazalım))
Okuduğunuz için teşekkürler