Novosibir de bilir bende pek etki göremeyenlerdenim fakat bence asıl problem aşağıda yazılanlar(benim için)eğer olumsuz düşüncelerimiz telkinlere kıyasla daha ağır basıyorsa etkilerin çok daha az olması yada hiç hissedilmemesi gibi bir sonuç doğabilir diye düşünüyorum,tabii Atakan beyin de söylediği bir şey var telkinlerin etkisini görenlerin bir bölümüde hiç inamadığı halde etki görmüşlerdir diye bence doğru fakat olumsuz düşünmek ile inanmamak sözcüğü aynı nokta değil bence mesela ben telkinlerin bana etki edeceğini düşünemiyorum ve moralimi bozuyorum bu yüzden bende etkili olmuyor
ah bi etki edceğini düşünebilsem blokajı kaldırmış olacağım ama... 44 o nedenle bi şekilde moralimizi yüksek tutmalıyız diye düşünüyorum...Sevgiler...
Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı
Bunun dışında diğer bir sebepte, telkinlerin size verdiği mesajların aksi düşünce, duygu ve tutumların sıklıkla tekrarlanması yoluyla telkin etkilerinin pasifize edilmesi olabilir.
Bilinçaltı sık tekrarlanan duygu düşünce ve sözlere duyarlıdır. Bilinçli zihninizle karşı koymadıkça gelen önerileri kabul eder ve sizin için hayata geçirir.
Sonuç olarak telkinlerden verim alamayan kişilerin köklü aksi alışkanlıklarını gözden geçirmesi gerekebilir. Hatta düşünce sürecine dikkat ederek, kendi için beklediği sonuçları ortaya çıkarmayacak düşünce ve duyguları ciddiye almaması gerekir.
Bilinçaltı sorgulamaz, ne düşünür ve hissedersen senin için yapmak için harakete geçer. O yüzden telkinleri pasifize edecek durum ve düşüncelere dikkat etmek gerekebilir. |