Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-10-2010, 03:36 PM   #217 (permalink)
kumsal1980
Yüzbaşı

Tesekkür: 1,348
745 Mesajinıza toplam 3,872 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
kumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant futurekumsal1980 has a brilliant future
Standart Cevap: Mesut'un Günlüğü

Sevgili günlük günler olabildiğince hızlı geçiyor.Zaman denen nehrin içinden kendimi alıp biran olsun soluk almak istiyorum.Düşünceler bu kadar insanı hapseder mi ya.Alışkanlıklar işte.Aklıma fillerle ilgili okuduğum bir yazı geldi.FİLLER NASIL EĞİTİLİR BİLİR MİSİNİZ?
Fil daha yavruyken ayağından bir iple ağaca bağlanır.İp ne kadar çekiştirsede gücü ağacı devirmeye yetmediğinden kurtulmayı başaramaz.Zamanla büyüyen fil artık mücadele etmekten vazgeçmiştir.Öyle ki ipin ağaca bağlanmasına bile gerek kalmadan sadece ayağına bağlanması onu durdurmakta ve kaçmaması için yeterli olmaktadır.
Koca bir fil ayağına ip bağlı öylece kıpırdamadan dururken
gördüğünüz de sakın şaşırmayın.Çünkü o özgürlüğüne engel olan bir önyargıya sahiptir.Onun mahkumiyetinin sebebi ayağındaki ip değil kafasındaki önyargıdır.
İşte biz de aynı o fil gibi mahkum ederiz önyargılarımıza kendimizi.Doğru düzgün şans tanımadan sadece birkaç kez yaşadığımız olumsuzluklardan yola çıkarak yargılarız kendimizi.Zihnimizdeki mahkeme kısa sürer ki hakim verir kararı ÖMÜR BOYU HAPİS
Farkında olmamıza rağmen bugün bunu yapacam yarın şunu yapacam deriz ama her defasında yine aynı hayatı yaşamaya devam ederiz.Sürekli içimizle çatışma halindeyiz.Zaman gelir pes ederiz.Zamana teslim oluruz.Herşeyi oluruna bırakırız.Çok düşünsen sorun, az düşünsen zaman yiyor seni.Çünkü en güzel zamanlarını boşa harcamak insana çok koyuyor.Koskoca fil gibi zaman bize o kadar alışkanlık kazandır ki bizde eylemsiz kaldık.Sonra harekete geçenlere gıptayla baktık.Halbuki ürün aynı ürün...
Ben gece vardiyasıyım.Gündüz eve geldim.Uyumaya başladım.Bir ara uyandım.Ama tam kendimde değildim.Oda ya gittiğimi hatırlıyorum.Sonra tekrar yatağıma gittim.O an kardeşim geldi.Bana anımsadığım bişeyler sordu.Ben ise hiç alakasız bişeyler dedim.İşle ilgili bişeyler dediğimi hatırlıyorum hayal meyal.Akşam bana malzeme çıktı dediğini hatırlıyorum.Şuan aklıma geldi de gülüyorum.O kendimde olmadığım an aklıma geldi.Ne dediğimi kestiremediğim.Kardeşim akşam espiri yapar durur :))) herkese sevgi dolu günler dilerim.Nefes alıyoruz ya oda güzel.Ben kendimi seviyorum.İyi ki Mesutum :)
kumsal1980 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla