Alıntı:
the desert Nickli Üyeden Alıntı
ayy evet şolee ekşısı bol bır bamya...harıka:)) |
hemde nasıl güzellll...şöyle bamyanın kafasını çok az kesip bol limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekleteceksin bu arada tencereye orta boy soğanı ince uzun dilimleyeceksin zeytin yağında hafif öldüreceksin beklemiş bamyacıkları süzüp tencereye atacaksın üzerine iri bir dometesi rendeleyerek güzelce dökeceksin biraz da suyunu koyacaksın tuz kırmızı pul biber mutlaka da karabiber ekleyip kısık ateşte ağzını kapatıp tencerenin demlene demlene pişireceksin ocağı södürmeye yakın birazda limon sıkacaksın aayyyy misssss sonrada tencerenin hepsini tek sen yiyeceksinnn
not:yarım kilo bamyayı 1 limon suyunda bekletip 1 limon suyunuda pişmeye yakın katıyorum...