Cevap: lütfen okuyun çok önemli... öncelikle anneniz için acil şifalar diliyorum.sıkıntınızı canı gönülden paylaşıyor ve anlıyorum.benimde şu anda aramızda olmayan ve arabası olan özürlü bir arkadaşım vardı.Yaşadığımız bir çok olay hayret vericiydi.Arkadaşım bir bayan olmasına ragmen kabalaşanlar.hakeret edenler ve daha neler neler.Ama bu olaylardan biri böyle kaba ve sorumsuz davranışların kaynagını ve çözümünü açıklayan bir mesaj gibiydi.
Bir gün bir alışveriş merkezinde arabasını park etmeye çalışırken.özürlü park yerinden herhangi bir özürü olmayan ama ruhu ve kalbi özürlü olan aracın çıktığını görünce oraya park etmek istedi ve yanaştı.o aracın çıkmasıyla başka bir vicdan özürlü bizim arabayla gireceğimiz yere lüx arazi aracı ile hızla giriş yaptı..
Kendisine neden böyle yaptığını,park etmek için beklediğimizi,nerdeyse bize çarpacagını,oraya özürlü arkadaşımın girmesi gerektiğini söyledim.Ama üniversitede ögretim görevlisi olduğunu ögrendiğim kişinin bize cevabını buraya yazamıyorum.En önemli kısmı ise arabadaki eşi ve 12 ila 15 yaşlarındaki çocukları bile babalarının yaptığını onaylayan sözler sarfediyorlardı. Benim anlatmak istediğim.Bir çocuğun anne ve babasının eğitim seviyesi ne olursa olsun.çocuklarına iyi örnek olmaları ve herşeyden önce nezaketi ,kibarlığı,anlayışı kısacası insan olmayı ögretmeleri gerektiği.
Ancak anne babadan sonra değerli ögretmenlerimiz onları gerekli şekilde eğiteceğine yürekten inanıyorum.
Umarım bundan sonra saglık mutluluk ve huzur dolu günler sizi bekliyordur. |