Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-10-2010, 07:10 PM   #7 (permalink)
Neptün
Moderator

Neptün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 8,580
1,263 Mesajinıza toplam 4,348 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Neptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to behold
Standart Cevap: Detaylı Nasıl Hayal kurabilirim?

Benim başka bir şey için uyguladığım bir yöntem var. Ama hayal kurmada ve imgelemede de işe yarar diye yazıyorum.

Önce kendime bir obje belirliyorum. Bu bir masa da olabilir, bir kalem ve bir hayvan da. Hatta bir insanın suratı bile.
Ardından gözlerimi kapatıp önce bir boşluk hayal ediyorum, beyaz renk tercihim.
Daha sonra belirlediğim objeyi gözümün önüne getirip hayal edebildiğim kadar çok detayını hayal ediyorum.

Örnek verecek olursam:

Objem: Sevdiğim bir arkadaşım.
Gözlerimi kapatıp arkadaşımın yüzünü beyaz boşluğa oturtuyorum. Sonra gözlerini, kirpiklerini, kaşlarını, burnunu, cilt tonunu, yapısını, varsa benlerini, yara izlerini, sonra dudaklarını, kulaklarını, çenesini, dişlerini vs tek tek gözümün önüne getiriyorum. Ve yapabildiğim kadar çok detay getirmeye çalışıyorum gözümün önüne.

Bunu 5 dk boyunca yapıyorum.