Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-10-2010, 10:38 AM   #8 (permalink)
zamanı_geldi
Üsteğmen
 
zamanı_geldi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2010
Bulunduğu yer: tc.
Mesajlar: 463
Tesekkür: 593
357 Mesajinıza toplam 832 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zamanı_geldi has a spectacular aura aboutzamanı_geldi has a spectacular aura aboutzamanı_geldi has a spectacular aura about
Standart Cevap: pozitif düşünmek sanattır...

Pozitif Düşünmeyi Kolaylaştıracak Etkenler:

1- Bir karşılık beklemeden yardım yapma felsefesini kazanma

2- Her işin bir zamanı olduğunu ve zamanı gelmeden bir şeyin gerçekleşmeyeceğini idrak etmek. Zira meyve bile olgunlaşmadan yenmez iken bizim bir şeyi hemen ve çabuk istememiz doğru değildir.insan iyi bir şey olunca, o şeyin hemen gerçekleşmesini ister /diler.başına kötü bir şey gelince de isyan eder.biz bir şeyi isterken neyin bizim için daha iyi olacağını bilmediğimiz için bir şeyin gerçekleşmesini (o şey iyi bir şey gibi gözükse bile) hemen dilememeliyiz.biz ancak bizim için hayırlı olanı istemeliyiz. Zira insan bir şeyi dilerken veya o şey hemen olsun isterken bunun aslında kendisi için hayırsız olabileceğini ve belki de o şeyin hayatını mahvedebileceği gerçeğine inanmalıdır.

3- Hayatta maddi şeylerden daha önemli olan manevi şeyler vardır ki kendinizi manevi anlamda destekleyecek çabalar içinde olmalısınız. Örneğin kendi etki alanınızda ihtiyacı olup ta sizden utanan insana yardım elinizi uzatmaktan çekinmeyin..Ya da başka bir deyişle manevi anlamda inandığınız dini öğrenmeye çalışın.

4- Her zaman güzel tarafından bakmaya çalışın. Bu bardağın yarısı boş yerine, yarısı dolu bardak diye cümle kurmanız bile sizi bu anlamada motive edecektir. Olumlu pekiştireçli cümle kurmak sizi topluluk karşısında daha da pozitif bir kişiliğe sokacağı gibi bu kendi bilinçaltınızda da olaylara verdiğiniz tepkilerin negatiften, pozitife kaymasına yardımcı olur. Siz bunu fark etmeseniz de beyin bu olumlu pekiştireci bir süre sonra kodlayarak sizin gerek fizyolojik ve gerekse zihinsel süreçlerinizi olumlu yönde kontrol altına alır.

5- Sinirlerinize ve öfkenize hakim olmalısınız. Bir olay karşısında anında sinirlenmektense olay anında veya olayı ilk öğrendiğinizde susmayı tercih etmeniz kısacası kendinizi frenlemeniz sakinleşmenizi oldukça kolaylaştıracaktır. Hiç siniri yatışmış bir insanla sinirli bir insan bir olur mu ?

6- Ayrıca yapılan birçok araştırma göstermiştir ki pozitif düşünmek, olumlu bakmak, iyimserlik vücutta salgılanan bir çok hormonun hastalıklarla mücadele etmesinde de yardımcı olmaktadır.
__________________
zamanı_geldi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla