Konu
:
ZEKA GELİŞTİREN 10 BESİN!
Tekil Mesaj gösterimi
29-10-2010, 11:53 AM
#
2
(
permalink
)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Cevap: ZEKA GELİŞTİREN 10 BESİN!
Alıntı:
rasgavs
Nickli Üyeden Alıntı
The Sun gazetesinin uzmanları, bilimsel araştırmaları inceleyip zeka gelişimine en çok katkı sağlayan 10 gıdayı belirledi
Patates: Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor.
Çilek: İçeriğindeki fisetin maddesi hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.
Bitter çikolata: Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak daha aktif çalışmasını sağlıyor.
Üzüm suyu: Dopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.
Yoğurt: İçinde bulunan tirozin isimli madde hafızayı güçlendirip, beyni uyarıyor.
Fasulye: Lif ve protein bir arada özellikle çocuklarda zekayı açıyor.
Somon: Omega-3 yağları hem beyni koruyor hem hafızayı güçlendiriyor.
Kırmızı ve turuncu renkli sebzeler: Özellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlıyor.
Yağsız kırmızı et: Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez... Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor.
Tahıl: Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeliyor.
Kaynak : Vatan
amann Allahııımmmmmmmm hayatımda hiçbirşeye bukadar sevindiğimi hatırlamıyorummm
yupppppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiii
bittttteeerrr çikolataaammm beniimmm bütün abur cuburlarımı çöpe atıyorum senin için magnezyumum antioksidanımmm benimm:)))))))
çok teşekkür ederim rasgavs kardeşimm beni ne kadar mutlu ettin anlatammm. yedikçe pişmanlık duyuyordum sadece çikolatadan ibaret olduğu için megersem besin depommuş ve şimdiden sonra gönül rahatlığıyla yiyebilirimmmmm
:z pzp:
:zpz p:
vittoria è nostra
Açık Profil bilgileri
vittoria è nostra nickli üyeye özel mesaj gönderin
vittoria è nostra - Daha fazla Mesajını bul