Cevap: Şanslı veya şanssız biri oluşumuzu kendimiz belirliyorsak… çok güzel bir paylaşım emeğine yüreğine sağlık bigokyanus;) Richard'ın araştırmalarında yapılmasını istediğide bir nevi bizim burada uygulamak için okuduğumuz/paylaştığımız meditasyon, imgeleme, olumlu düşünme, olumlama teknikleri. biz bunlara ek olarak telkinler bilinçaltımıza direk etki ediyoruz. ki artık %80 araştırma dahilinde doğru oldugu ispatlanmış burada uyguladıgımız bir çok teknik:) bence bu yazı siteye gelen yeni üyelerimizin kafalarıdnaki soru işaretlerini yok etme konusunda önemli bir paylaşım:) tekrar bu güzel yazıyı bizlerle paylaştıgın için ve farkındalığımızın biraz daha artmasını sağladığın için teşekkür ediyorum:) bende müsadenle bir örnek paylaşmak istiyorum. Tıpkı Frane Selak örneğinin benzeri ama içimizden, bizden, çok iyi tanıdığımız, ileri görüşlülüğüne hayran olduğumuz, dünyanın kabul ettiği bir liderin Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, inancı ile hayatındaki birçok yaşadığı tatsız olaya rağmen emin adımlarla çıktığı basamaklar sonunda bir Türkiye Cumhuriyeti kurması güzel bir örnek olur diye düşündüm:) Beni her okuduğumda duygulandıran tek hayat hikayesi.
Saygılarımla. Işıkla kalın. 7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı.
8 yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi.
10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı. Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkamadı.
17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.
24 yaşında tutuklandı, günlerce sorguya çekildi ve 2 ay tek başına bir hücrede hapis yattı.
25 yaşında sürgüne gönderildi.
27 yaşında kendisinden bir yaş büyük meslektaşı, kendisinin de üyesi bulunduğu derneğin çalışmaları ile kahraman ilan edilirken, kendisi hiç önemsenmiyordu. Doğduğu şehrin merkezinde rakibi törenlerle karşılanırken, o kalabalık arasında yalnız başına olanları izliyordu.
30 yaşında kendisi başka şehirleri düşman elinden kurtarmaya çalışırken, doğduğu şehir düşmanların eline geçti.
30 yaşında amiri, onu kendisinden uzaklaştırmak için başka göreve atanmasını sağladı. Yeni görevinde fiilen işsiz bırakıldı. Aylarca boş kaldı.
37 yaşında böbrek hastalığından Viyana’da 2 ay hasta ve yalnız halde yattı.
37 yaşında komutan olarak yeni atandığı ordu dağıtıldı.
38 yaşında Savunma Bakanı tarafından görevinden atıldı.
38 yaşında bir toplantıda giyebileceği bir tek sivil elbisesi bile yoktu ve başkasından bir redingot ödünç aldı. Ayrıca cebinde sadece 80 lirası vardı.
38 yaşında kendisi için tutuklama kararı çıkarıldı.
38 yaşında en yakın beş arkadaşından üçü, onun Kongre temsil heyetine üye olmaması için oy kullandı.
39 yaşında idam cezasına çarptırıldı
Sonra ne mi oldu?
42 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı oldu!
İÇİMİZDEN BİRİ?!
Okuduğunuz öykü efsanevi lider Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Şimdi düşünün, sizin başarılı olmanızı engelleyen ama Atatürk’ün karşısına çıkmamış bir engel var mı?
Başarınızın önündeki engel ne?
Paranız mı yok?
Atatürk’ün de yoktu!
Sağlığınız mı bozuk?
Atatürk’ün de bozuktu!
Çevrenizde sizi çekemeyenler mi var?
Atatürk’ün de vardı!
Bazı yakın arkadaşlarınız sizi arkadan mı vurdu?
Atatürk’ü de vurdular!
Aileniz çok zengin değil miydi?
Atatürk’ünki de değildi!
Amirleriniz hakkınızı mı yiyor?
Atatürk’ünkini de yemişlerdi!
Sizden daha beceriksiz ama hırslı insanlar, sizden daha hızlı yükselip size amirlik mi yapıyor? Atatürk’ün de başına gelmişti!
Geçmişte bazı denemelerinizde başarısız mı oldunuz?
Atatürk de olmuştu!
Hakkınızda idam fermanı çıktığı için mi başarılı olamıyorsunuz?
Atatürk’ün de başına gelmişti!
Gündelik hayatta karşılaştığımız küçük ya da büyük kişisel sorunlar büyük başarıların önünde engel değildir.
Bütün bunlara rağmen yılmadı, Ordu Müfettişi Mustafa Kemal Erzurum Kongresi Başkanı Mustafa Kemal Sivas Kongresi Başkanı Mustafa Kemal Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal İcra Vekilleri Başkanı Mustafa Kemal Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Başkumandan Mustafa Kemal Halk Fırkası Başkanı Mustafa Kemal Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ünvanlarını aldı. Kaynak: Mümin Sekman (kigem) |