01-11-2010, 07:54 PM
|
#39 (permalink)
|
Administrators Zerynthia
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Olumlamalar Yapma Sanatının İncelikleri (telkin sanatı) Alıntı: neseli ceni Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkürler, bu bahsettiğiniz kitap forumda içeriğinden bazı bölümler yazılmış olan kitapsa pek beğenmedim ama en yakın sürede elime alıp inceleyeceğim. İyi ki varsınız.. | Merhabalar neseli ceni,
Bunu oradan alıntılamadım. Başka bir yerde görmüştüm. Ama tabii şöyle bir şey var. Kişisel gelişim çok geniş bir alan. Bir çok görüş, fikir ve yöntem bulunmakta. Dolayısıyla beğenmeyebilir ya da katılmayabilirsiniz. Daha farklı bir şey söylemek gerekirse söylenebilir elbette. Çünkü herkesin bakış açısı çok farklı. Dolayısıyla çeşidimiz bol. Kuantum Olumlama kitabı da fena değildir. Edinebilirsiniz dilerseniz. :))
"Olumlama yapıyorum ancak bir türlü isteklerim gerçekleşmiyor." sözlerini duymuş ya da okumuşsunuzdur heralde. Hedeflerimiz neden gerçekleşmiyor? İsteklerimizi neden hayatımıza çekemiyoruz? Düzenli olumlama yapmamıza rağmen eksik kalan şey nedir? Eksik olan şey deneyimdir arkadaşlar. Bunu da Abdullah abiden öğrenmiştim (Sevgili Abdullah Canıtez).
Mantığımız şu: Eğer bir şeyi defalarca başardıysanız, gerçekleştirdiyseniz, vs. bir sefer daha aynısını gerçekleştirmeniz hiç de zor olmazdı. Dolayısıyla eksik olan deneyimdir. Olumlama yapmak kendi başına yeterli değildir. Ortada bir deneyim olması gerekir. Bunu da deneyimliyormuş gibi planlayacak olan sizlersiniz. Aslında olumlama yaparken bunun yanında dileklerimizi bir bütün olarak düşünüp her ayrıntıyı planlamamız gerekir. Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar.
Sevgilerimle. |
| |