Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2010, 01:02 PM   #460 (permalink)
imported_Angel
Yüzbaşı

imported_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1,337
963 Mesajinıza toplam 4,848 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
imported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to allimported_Angel is a name known to all
Standart Cevap: Yeniden doğuş sürecimi izlediğim günlüğüm..

Merhaba sevgili günlük ve merhaba canım arkadaşlarım
şu son 1 ay boyunca uzun ve sancılı bir dönem geçirdim..evde köklü dekor değişiklikleri yaptık ve o süre içinde mecburen normal yaşantımıza devam edemedim..sanki yeni taşınıyormuşuz gibi hiçbirşey olması gereken yerde değildi..hatta yerdeki halıları bile kaldırmıştık..
şimdi o uzun uğraşların meyvesini toplamaya başlıycam artık inşallah...
evde yapılan yeni düzenlemeler sayesinde artık rahatça ders çalışabileceğim bir masam oldu...ders ve okul konusunda ciddi sıkıntılarım vardı bilenler bilir..şimdi balkonda masada rahatça ders çalışabileceğim inşallah...salon masasında veya bilgisayarın olduğu kütüphanemde çalışamıyordum..şimdi rahatça ders araçlarımı yaya yaya çalışabileceğim belki eğitim hayatımdaki bu büyük sorunların kaynağı böyle bir masamın olmayışı ve daha önemlisi o masayı koyacak bir odanın olmayışı olabilir (kesinlikle bahane aramıyorum)

neyse...gelelim işin ruhsal kısmına...
az önce şöyle düşündüm..ve biriktirdiğim müzik arşivime şöyle bir baktım..eskiden sürekli dinlediğim şeyler artık bana zevk vermemeye başladı..hatta bir şarkıyı bile baştan sona dinleyemedim...sonra oturup düşündüm ben bunları zamanında nasıl oldu da dinledim diye..ve şu an eskiden vazeçemediğim bunlara şimdi neden 2-3 dakika bile katlanamıyorum diye....ve cevabı da buldum...

ben geçmişte yaptığım herşeyi (buna müzik dinlemek de dahil) herşeyi ama herşeyi kendi içimde yarattığım olumsuz duyguları bastırmak, unutmak ve onlardan kaçmak için sığınıcak bir liman olarak kullanmışım..dolayısıyla bugün o müzikleri açıp dinlediğimde aklıma gelen tek şey geçmişimdi..ve tabi ki geçmişim iyi değil kötü bir geçmişti bana göre... ve artık karar verdim bundan sonra yaptığım herşeyi..kötü duygularımdan kaçmak ve onları unutmak amacıyla yapmayacağım...böylece arkama dönüp baktığımda sadece "kötü bir geçmiş" görmemiş olacağım...yani artık müzik dinlerken müziği kötü duygularımı unutmak için değil...mutluluğuma mutluluk katmak pekiştirmek amacıyla dinleyeceğim...geçmişimde herhangi bir dönemde bunu yapmış olsaydım geçmişime ait bütün herşeyden bu kadar rahatsız olmayacaktım ve ayıkladıklarım haricinde mutluluk duyduğum birşeyler kalıcaktı geriye...ama şimdi geriye hiçbirşey kalmıyacak ve beynimin veri tabanı sıfırlanıcak...bunun olumsuz tarafı da var tabi...yani ben sanki 28 yıldır hiç müzik dinlememişcesine sıfırdan başlayacağım yeni müzik zevkimi oluşturmaya...
bunu da artık geçmiş yıllarda çıkan değil bugün çıkanları takip ederek yapacağım..daha önce dinlemediğim birşey de olsa geçmiş yıla ait şey istemiyorum artık :)
uzun kafın kısası benim bugüne kadarki ömrüm hep kendi kötü duygularımdan kaçmakla ve yaptığım herşeyi o amaçla yapmakla ve herşeyden o amaçla yardım almakla geçmiş...geriye baktığımda sadece bunu görüyorum...biraz acı bir tablo ama bunu görmüş olmam da iyiye işaret..
artık hayatımı "kendimi teselli etmeye çalışma çabalarıyla" geçirmek ve yaşamak istemiyorum.. ve artık hiçbirşeyi buna alet etmemeyi düşünüyorum...ve dinlediğim muzikleri ne izlediğim filmleri ne birşeyler yemeyi..ne de hayatta bu amaç uğruna yaptığım diğer herşeyi...artık hayatımda "yaşanmamış günler ve yaşanmamış yıllar" görmek istemiyorum...kendimi şu an nedense biryerde dondurulup yıllarca saklanmış..ve sonrada dondurucudan çıkarılmış ve dünyada ne olup bittiğinden habersiz şekilde bugünü yaşayan birisi gibi hissediyorum...

imported_Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla