Cevap: neseli ceni'nin günlüğü Merhaba Neşeli Ceni, Günlüğünü yeni gördüm, hayırlı uğurlu olsun. Gelişiminin hızla ilerlemesini diliyorum. Aslında bana mide bulantılarının sebebi, aşırı tedirginlik hali olabilirmiş gibi geldi. Sınav öncesi heyecanı gibi, ailenin yanına gitmeden ya da sosyal bir ortama karışmaktan heyecan duyuyor, henüz yaşamadan çeşitli negatif olasılıkları kafanda oluşturuyor ve daha oluşmadan gereğinden fazla büyütüyor olabilir misin? Dinlediğin telkinlerin dozunu biraz düşürmeyi denedin mi? Ben telkinleri dinlediğimde mide bulantısı hissetmedim ama evet sitede bu konuda yazanlar olduğunu görmüştüm. Bugün telkinlere ara ver, biraz meditasyon yap, bir de öyle dene istersen. İçinde bulunduğun durumları biraz daha paylaşırsan bizimle, sanırım sana daha fazla insanın yardımı dokunabilir. Telaşın arttığında biraz suyla yüzünü yıkaman seni biraz frenler, sonra daha sakin düşünmene alt yapı hazırlar. Bu bayram ailenle, huzur çinde, sakin ve mutlu bir tatil geçireceksin. Hep bunu düşün. Yatmadan önce kendi kendine telkinlerde bulun. Ailenin sıcacık evine gidiyorsun. Sıkıntıları geride bırak. Kendini gevşet. Gerginliği hissetmeye başladığın anda gevşeme egzersizleri yap. Bunlar geçici çözümler, altında ne olduğunu bilmiyorum ama güzel düşüncelerle yola çık. Yaşadığın her ne ise, çözümü mutlaka var, bulacaksın ve ilerlemene devam edeceksin. Meditasyon yapmak ve seni rahatlatan bir müzik dinlemek de gevşemeni kolaylaştıracaktır. Sitedeki bazı gevşeme egzersizleri ve meditasyon önerilerini okuyup evde uygulamanı öneririm. Sıkıntılarını paylaşmak istediğinde de bu sitede pek çok insan, ben de dahil olmak üzere seni seve seve dinleyecek ve elinden geleni yapmaya çalışacaktır. Güzel ve huzurlu bir bayram geçirmeni diliyorum Ceni.
__________________ "... I'm just a dreamer I dream my life away I'm just a dreamer who dreams of better days." |