Cevap: neseli ceni'nin günlüğü Teşekkürler Bluepebbles.
Normalde sosyal bi insanım. Ailemi üzmek istemiyorum çünkü mutluluğu hakediyorlar, en sevmediğim şey kendi derdimle yanımdaki insanın enerjisini düşürmektir. En çok bundan korkarım sanırım. Alışmışım pozitif enerji vermeye. Ben de normalde negatif insanlara tahammül edemiyorum zaten fikirlerini değiştirmek istiyorum bu şekilde konuşuyorum değişime direniyorlarsa uzaklaşıyorum, çünkü enerjimi aldıklarını hissediyorum ben. Şimdi düşünsenize onlardan biri looser olduğumu :)
Bu konuda fikrim böyle. Her zaman mutlu görünmeliyim, mutluolmadığım zaman kendi kendime durumumu düzeltmeliyim, sonra insanlara ışık saçmalıyım benim mantığım. Altında yatanı düşünmemi sağladığın için sağ ol.
Aslında hala arayış içindeyim ben. Mesela son zamanlarda aklıma şu takılıyor; her zaman her yerde insanlarlayım, çok paylaşımcıyım, bu iyi bir şey belki ama kendi özel hayatımı öldürüyorum yavaş yavaş mesela okumam gereken kitaplar DAĞ gibi, aldığım dergiler vs, izlemem gereken filmler, öğrenmem gereken akademik ingilizce, bunları yapacaksam da illa ki biriyle yapacağım, eskiden (1 yıl önce) ne iyiydim ne kendimden hayatımdan memnundum, hiç bu tür düşüncelerim yoktu. Genelde mutluyum fakat yapmam gereken kişisel işlerimin başına oturup dikkatimi veremediğim zaman ' Sana bişey olmuş kızım Ceni' diyorum. Mutluluğumda eksik bişey var ama ne, yaratıcılığım ölüyor sanki. Kİ DİĞERLERİNDEN TEK FARKLI YÖNÜM BUYDU. İnsanlar aa ne pozitif ne girişken ne tatlı bi kız desin ama karakteristik özelliklerim vardı gurur duyduğum nerde? Çok güzel ingilizce konuşurdum konuşamıyorum. Hayal gücüm çok geniş, kullanamıyorum. Müzik zevkim çok iyi, önüme geleni dinliyorum. Her türlü insanla rahatlıkla anlaşaniliyorum ama bu iyi bişey mi? Bu konu ebediyete kadar gidebilir. Bir de KENDİNDEN ÇOK YER KAPLAMAYAN İNSANDAN ÖĞÜT ALMA özlü sözünün bu konuyla çok ilgisi var, neyse :)
Aşırı tedirginlik halinin sebebi ne pekiy? Bilmiyorum ki. Dışarıdan beni görenin aklına gelmez bu durum. Böyle bişey var. Zaman zaman ben de hissediyorum.
Kabaca düşünürsek altından başarısızlık, kaybetme korkusu çıkabilir sanırım altından. Elimdekileri kaybetme.
Mide bulantım biraz hafifledi. |